Csokoládés habcsók



Elkészítés:
1. A sütőt 150 °C-ra előmelegítjük. A tojásfehérjét habosra keverjük, majd a sóval és a borkővel kemény habbá verjük. Habverővel belekeverjük a vaníliakivonatot, majd tovább verve, apránként hozzáadjuk a cukrot is, amíg fényes és kemény masszát kapunk. Ez kézi habverővel 3-4 percig tart, elektromos habverővel 1 percig sem.
2. Beleforgatjuk a fahéjat és a reszelt csokoládét. A kemény habból kb. 2 evőkanálnyi halmokat teszünk kiolajozatlan, teflonbevonatú sütőlemezre, egymástól 2-3 ujjnyi távolságra.
3. Az előmelegített sütőben kb. 120 percen át sütjük, míg a massza megszilárdul.
4. Óvatosan leválasztjuk a tepsiről. Ha a habcsók még mindig túl puhának, elfolyónak tűnik, visszatesszük a sütőbe, és tovább sütjük-szárítjuk. Teljesen kihűtjük.
5. A csokoládés habcsókokat őrölt fahéjjal meghintve, eperrel vagy csokoládés tejszínhabbal kínáljuk.