Csokoládés habcsók

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csokoládés habcsók
Adag: 1 tepsi (25 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db tojás
12 dkg reszelt étcsokoládé
1 csipet
¼ teáskanál borkősav
¼ teáskanál vaníliakivonat
1 késhegynyi őrölt fahéj
Tálaláshoz:
15 dkg eper
ízlés szerint tejszínhab
ízlés szerint őrölt fahéj

Elkészítés:

1. A sütőt 150 °C-ra előmelegítjük. A tojásfehérjét habosra keverjük, majd a sóval és a borkővel kemény habbá verjük. Habverővel belekeverjük a vaníliakivonatot, majd tovább verve, apránként hozzáadjuk a cukrot is, amíg fényes és kemény masszát kapunk. Ez kézi habverővel 3-4 percig tart, elektromos habverővel 1 percig sem.

2. Beleforgatjuk a fahéjat és a reszelt csokoládét. A kemény habból kb. 2 evőkanálnyi halmokat teszünk kiolajozatlan, teflonbevonatú sütőlemezre, egymástól 2-3 ujjnyi távolságra.

3. Az előmelegített sütőben kb. 120 percen át sütjük, míg a massza megszilárdul.

4. Óvatosan leválasztjuk a tepsiről. Ha a habcsók még mindig túl puhának, elfolyónak tűnik, visszatesszük a sütőbe, és tovább sütjük-szárítjuk. Teljesen kihűtjük.

5. A csokoládés habcsókokat őrölt fahéjjal meghintve, eperrel vagy csokoládés tejszínhabbal kínáljuk.

Csokoládés habcsók
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1646 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mexikói konyha Mexikói konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A vibrálóan eleven és izgalmas mexikói konyhát különféle kultúrák sok évszázados konyhaművészeti hagyományainak bonyolult rétegződése alakította igazi „fúziós” konyhává. Az azték, tolték, zapoték és maja törzsek... bővebben...
Csokoládés habcsók
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mexikói konyha Mexikói konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A vibrálóan eleven és izgalmas mexikói konyhát különféle kultúrák sok évszázados konyhaművészeti hagyományainak bonyolult rétegződése alakította igazi „fúziós” konyhává. Az azték, tolték, zapoték és maja törzsek... bővebben...
twitter