Churros

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Churros
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
17 és fél dkg átszitált finomliszt
8 dkg kockára vágott vaj
vagy
8 dkg margarin
2 és ¼ dl víz
1 csipet
2 evőkanál barna cukor
1 teáskanál vaníliakivonat
1 teáskanál őrölt fahéj
2 db tojás
1 kisebb reszelt, héja narancs
A sütemény meghintéséhez:
A sütemény tetejére:
A sütéshez:
igény szerint napraforgóolaj

Elkészítés:

1. A vizet a vajjal, barna cukorral, narancshéjjal (elhagyható) és sóval vastag aljú főzőedényben, közepes lángon addig melegítjük, amíg a vaj megolvad.

2. Beleöntjük az összes lisztet, hozzáadjuk a fahéjat meg a vaníliakivonatot, és lehúzzuk a tűzről. Kézi robotgéppel vagy fakanállal, gyors mozdulatokkal addig keverjük a tésztát, amíg elválik az edény falától.

3. Kicsit hűlni hagyjuk, majd egyenként belekeverjük a tojásokat, és minden tojást alaposan beledolgozunk a masszába, mielőtt a következőt hozzáadnánk. Végül sűrű, sima tésztát kell kapnunk. Széles nyílású, csillagcsöves habzsákba töltjük.

4. Bő olajat hevítünk fritőzben vagy olajsütő edényben 180-190 °C-ra. (Akkor jó, ha a beledobott kenyérkocka 30 másodperc alatt megpirul.) A habzsákból kb. 12 cm-es csíkokat nyomunk a forró olajba, egymástól kb. 7 cm-es távolságra. Oldalanként 2-2 perc alatt aranybarnára sütjük a süteményeket. Szűrőkanállal kiemeljük, és papírtörlőn leitatjuk róluk a felesleges olajat. Az összes tésztát kisütjük. A meleg churrost finom szemcséjű kristálycukorral és őrölt fahéjjal meghintve tálaljuk.

Churros
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3053 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mexikói konyha Mexikói konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A vibrálóan eleven és izgalmas mexikói konyhát különféle kultúrák sok évszázados konyhaművészeti hagyományainak bonyolult rétegződése alakította igazi „fúziós” konyhává. Az azték, tolték, zapoték és maja törzsek... bővebben...
Churros
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mexikói konyha Mexikói konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A vibrálóan eleven és izgalmas mexikói konyhát különféle kultúrák sok évszázados konyhaművészeti hagyományainak bonyolult rétegződése alakította igazi „fúziós” konyhává. Az azték, tolték, zapoték és maja törzsek... bővebben...
szótár