Őszibarackos-pekándiós empanada

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Őszibarackos-pekándiós empanada
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
35 dkg készen vásárolt leveles tészta
3 db friss őszibarack
4 evőkanál pirított, apróra vágott pekándió
másfél dl tejföl
4 evőkanál barna cukor
1 db tojás
Munkafelülethez:
kevés finomliszt

Elkészítés:

1. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. Enyhén belisztezett munkafelületen vékonyra kinyújtjuk a tésztát, és 15 cm átmérőjű tálkát használva 8 kört vágunk ki belőle.

2. Az őszibarackot lábosba tesszük, és annyi forrásban lévő vizet öntünk rá, hogy ellepje. Néhány másodpercig állni hagyjuk, majd leszűrjük és meghámozzuk. A barackokat félbevágjuk, kimagozzuk, és felszeleteljük a gyümölcshúst.

3. A tésztakörök egyik oldalára egy kanátka tejfölt teszünk, és néhány szelet őszibarackkal befedjük. Megszórjuk egy kevés barna cukorral és kevés pekándióval. A kör szélét felvert tojással vékonyan megkenjük, az üres félkört ráhajtjuk a töltelékre, és villával lenyomkodjuk a széleit, végül beszurkáljuk a tetejét.

4. A tésztatáskákat tepsire sorakoztatjuk, a tetejüket megkenjük felvert tojással, és megszórjuk kristálycukorral. Az előmelegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Őszibarackos-pekándiós empanada
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1445 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mexikói konyha Mexikói konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A vibrálóan eleven és izgalmas mexikói konyhát különféle kultúrák sok évszázados konyhaművészeti hagyományainak bonyolult rétegződése alakította igazi „fúziós” konyhává. Az azték, tolték, zapoték és maja törzsek... bővebben...
Őszibarackos-pekándiós empanada
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mexikói konyha Mexikói konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A vibrálóan eleven és izgalmas mexikói konyhát különféle kultúrák sok évszázados konyhaművészeti hagyományainak bonyolult rétegződése alakította igazi „fúziós” konyhává. Az azték, tolték, zapoték és maja törzsek... bővebben...
bevásárlólista