Őszibarackos-pekándiós empanada



Elkészítés:
1. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. Enyhén belisztezett munkafelületen vékonyra kinyújtjuk a tésztát, és 15 cm átmérőjű tálkát használva 8 kört vágunk ki belőle.
2. Az őszibarackot lábosba tesszük, és annyi forrásban lévő vizet öntünk rá, hogy ellepje. Néhány másodpercig állni hagyjuk, majd leszűrjük és meghámozzuk. A barackokat félbevágjuk, kimagozzuk, és felszeleteljük a gyümölcshúst.
3. A tésztakörök egyik oldalára egy kanátka tejfölt teszünk, és néhány szelet őszibarackkal befedjük. Megszórjuk egy kevés barna cukorral és kevés pekándióval. A kör szélét felvert tojással vékonyan megkenjük, az üres félkört ráhajtjuk a töltelékre, és villával lenyomkodjuk a széleit, végül beszurkáljuk a tetejét.
4. A tésztatáskákat tepsire sorakoztatjuk, a tetejüket megkenjük felvert tojással, és megszórjuk kristálycukorral. Az előmelegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük.