Bunuelo narancsos-fahéjas szirupban



Elkészítés:
1. A lisztet a sütőporral és a sóval tálba szitáljuk. Belekeverjük a cukrot. Beleütjük a tojást, és hozzácsorgatjuk az olvasztott vajat. Annyi sűrített tejet öntünk hozzá, hogy lágy, sima tésztát gyúrhassunk belőle.
2. A tésztát 8 részre osztjuk, és kis cipókat gömbölyítünk belőle. Letakarva, 30 percig pihentetjük.
3. Ezalatt a sziruphoz a vizet a reszelt narancshéjjal, a narancslével, a cukorral, a mézzel és a fahéjjal vastag aljú lábosban, kis lángon melegíteni kezdjük. Folyamatos kevergetés mellett felforraljuk, majd csökkentjük a lángot, és lassú tűzön 20 perc alatt besűrítjük.
4. A tésztacipókat kissé ellapítjuk. Fritőzben vagy olajsütő edényben bő olajat hevítünk 180-190 °C-ra. (Akkor jó, ha a beledobott kenyérkocka 30 másodperc alatt megpirul.) A bunuelókat adagonként 4-5 perc alatt aranysárgára sütjük a forró olajban. Sütés közben megforgatjuk őket, akkor nőnek nagyra. Szűrőkanállal kiemeljük, és papírtörlőn lecsepegtetjük. A sziruppal leöntve tálaljuk.