Bunuelo narancsos-fahéjas szirupban

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Bunuelo narancsos-fahéjas szirupban
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál barnacukor
1 db habosra vert tojás
2 evőkanál olvasztott vaj
1 és ¼ dl sűrített tej
¼ teáskanál
1 teáskanál sütőpor
22 és fél dkg finomliszt
A narancsos-fahéjas sziruphoy:
2 teáskanál őrölt fahéj
1 db narancs leve, friss
1 kisebb narancs héja, reszelt
3 és fél dl víz
1 evőkanál méz
10 dkg barnacukor
Munkafelületre:
kevés finomliszt
Sütéshez:
igény szerint napraforgóolaj

Elkészítés:

1. A lisztet a sütőporral és a sóval tálba szitáljuk. Belekeverjük a cukrot. Beleütjük a tojást, és hozzácsorgatjuk az olvasztott vajat. Annyi sűrített tejet öntünk hozzá, hogy lágy, sima tésztát gyúrhassunk belőle.

2. A tésztát 8 részre osztjuk, és kis cipókat gömbölyítünk belőle. Letakarva, 30 percig pihentetjük.

3. Ezalatt a sziruphoz a vizet a reszelt narancshéjjal, a narancslével, a cukorral, a mézzel és a fahéjjal vastag aljú lábosban, kis lángon melegíteni kezdjük. Folyamatos kevergetés mellett felforraljuk, majd csökkentjük a lángot, és lassú tűzön 20 perc alatt besűrítjük.

4. A tésztacipókat kissé ellapítjuk. Fritőzben vagy olajsütő edényben bő olajat hevítünk 180-190 °C-ra. (Akkor jó, ha a beledobott kenyérkocka 30 másodperc alatt megpirul.) A bunuelókat adagonként 4-5 perc alatt aranysárgára sütjük a forró olajban. Sütés közben megforgatjuk őket, akkor nőnek nagyra. Szűrőkanállal kiemeljük, és papírtörlőn lecsepegtetjük. A sziruppal leöntve tálaljuk.

Bunuelo narancsos-fahéjas szirupban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1116 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mexikói konyha Mexikói konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A vibrálóan eleven és izgalmas mexikói konyhát különféle kultúrák sok évszázados konyhaművészeti hagyományainak bonyolult rétegződése alakította igazi „fúziós” konyhává. Az azték, tolték, zapoték és maja törzsek... bővebben...
Bunuelo narancsos-fahéjas szirupban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mexikói konyha Mexikói konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A vibrálóan eleven és izgalmas mexikói konyhát különféle kultúrák sok évszázados konyhaművészeti hagyományainak bonyolult rétegződése alakította igazi „fúziós” konyhává. Az azték, tolték, zapoték és maja törzsek... bővebben...
bevásárlólista