Narancs és eper zöldcitrommal

Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Narancs és eper zöldcitrommal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 db édes narancs
25 dkg eper
1 db zöldcitrom leve és héja, reszelt
Díszítéshez:
kevés friss mentalevél
kevés zöldcitrom héja, csíkokra vágott

Elkészítés:

1. Éles késsel a narancsok tetejéből és aljából levágunk egy-egy szeletet, majd a kést fentről lefelé mozgatva eltávolítjuk a héjat, a belső fehér réteggel együtt, ügyelve arra, hogy megőrizzük a narancsok formáját.

2. Kis, éles késsel kimetsszük a narancsgerezdeket a hártyák között. A hártyákat eltávolítjuk.

3. Az eperszemeket megtisztítjuk, megmossuk, majd hosszában felszeleteljük.

4. A narancsfiléket az eperrel együtt üveg- vagy cseréptálba tesszük, meghintjük a reszelt zöldcitromhéjjal. Zöldcitromlét locsolunk rá, és megszórjuk cukorral. Lefedjük, és tálalásig behűtjük.

5. Mielőtt az asztalra adjuk, átszedjük a tálalótálba, végül zöldcitromhéjjal és mentalevélkékkel díszítjük.

Narancs és eper zöldcitrommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1395 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mexikói konyha Mexikói konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A vibrálóan eleven és izgalmas mexikói konyhát különféle kultúrák sok évszázados konyhaművészeti hagyományainak bonyolult rétegződése alakította igazi „fúziós” konyhává. Az azték, tolték, zapoték és maja törzsek... bővebben...
Narancs és eper zöldcitrommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mexikói konyha Mexikói konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A vibrálóan eleven és izgalmas mexikói konyhát különféle kultúrák sok évszázados konyhaművészeti hagyományainak bonyolult rétegződése alakította igazi „fúziós” konyhává. Az azték, tolték, zapoték és maja törzsek... bővebben...
vegetáriánus ételek