Csokoládés karamellfelfújt
Csokoládés creme caramel



Elkészítés:
1. A sütőt 160 °C-ra előmelegítjük. Négy 2,5 dl-es szufléformát felforrósítunk az előmelegített sütőben.
2. A kristálycukrot 4 evőkanál vízzel vastag aljú serpenyőben, kis lángon melegíteni kezdjük. Addig kevergetjük, amíg felolvad. Felforraljuk, és kevergetés nélkül hagyjuk, hogy karamellizálódjon.
A folyékony karamellt szétosztjuk a felforrósított formákba, és a formákat körbeforgatjuk, hogy bevonja az aljukat és az oldalukat. Hűlni hagyjuk.
3. A tejet a reszelt csokoládéval külön edényben melegíteni kezdjük, és időnként megkeverve felolvasztjuk a csokoládét.
4. Közben a tojásokat a kristálycukorral mély tálban, fakanállal habosra keverjük. Tovább keverve, lassan hozzáöntjük a csokoládés tejet. Belekeverjük a vaníliakivonatot, végül az előkészített formákba töltjük.
5. A formákat mély tepsibe állítjuk. Annyi langyos vizet öntünk köréjük a tepsibe, hogy a formák oldalának közepéig érjen. Az előmelegített sütőben körülbelül 60 percen át sütjük, amíg a massza megszilárdul. Hűlni hagyjuk, majd tálra borítjuk. Tálalás előtt behűtjük.