Csokoládés karamellfelfújt

Csokoládés creme caramel

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csokoládés karamellfelfújt
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 és fél dkg reszelt étcsokoládé
11 és fél dkg kristálycukor
4 evőkanál víz
1 teáskanál vaníliakivonat
6 dl tej
4 db tojás

Elkészítés:

1. A sütőt 160 °C-ra előmelegítjük. Négy 2,5 dl-es szufléformát felforrósítunk az előmelegített sütőben.

2. A kristálycukrot 4 evőkanál vízzel vastag aljú serpenyőben, kis lángon melegíteni kezdjük. Addig kevergetjük, amíg felolvad. Felforraljuk, és kevergetés nélkül hagyjuk, hogy karamellizálódjon.

A folyékony karamellt szétosztjuk a felforrósított formákba, és a formákat körbeforgatjuk, hogy bevonja az aljukat és az oldalukat. Hűlni hagyjuk.

3. A tejet a reszelt csokoládéval külön edényben melegíteni kezdjük, és időnként megkeverve felolvasztjuk a csokoládét.

4. Közben a tojásokat a kristálycukorral mély tálban, fakanállal habosra keverjük. Tovább keverve, lassan hozzáöntjük a csokoládés tejet. Belekeverjük a vaníliakivonatot, végül az előkészített formákba töltjük.

5. A formákat mély tepsibe állítjuk. Annyi langyos vizet öntünk köréjük a tepsibe, hogy a formák oldalának közepéig érjen. Az előmelegített sütőben körülbelül 60 percen át sütjük, amíg a massza megszilárdul. Hűlni hagyjuk, majd tálra borítjuk. Tálalás előtt behűtjük.

Csokoládés karamellfelfújt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1161 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mexikói konyha Mexikói konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A vibrálóan eleven és izgalmas mexikói konyhát különféle kultúrák sok évszázados konyhaművészeti hagyományainak bonyolult rétegződése alakította igazi „fúziós” konyhává. Az azték, tolték, zapoték és maja törzsek... bővebben...
Csokoládés karamellfelfújt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mexikói konyha Mexikói konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A vibrálóan eleven és izgalmas mexikói konyhát különféle kultúrák sok évszázados konyhaművészeti hagyományainak bonyolult rétegződése alakította igazi „fúziós” konyhává. Az azték, tolték, zapoték és maja törzsek... bővebben...
van itthon