Chilis csokoládéfagylalt

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Chilis csokoládéfagylalt
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
vagy
15 dkg csokoládé
15 dkg reszelt csokoládé
vagy
2 db tojás
1 rúd vanília
5 dl tej
5 dl zsíros tejszín

Elkészítés:

1. Az egyik tojásnak szétválasztjuk sárgáját a fehérjétől, mert csak a sárgáját fogjuk használni. A tojást a tojássárgájával és a cukorral hőálló tálba tesszük. A tálat forrásban levő vízzel félig töltött fazékra ültetjük, ügyelve, hogy a tál alja ne érjen a vízbe. Gőz fölött világosra és habosra verjük.

2. Lábosba szórjuk a felaprított csokoládét, hozzáöntjük a tejet, beledobjuk a chilipaprikát és a vanília-rudat. Kis lángon melegítjük, és a csokoládét felolvasztjuk a majdnem forró tejben. Kiemeljük a chilit és a vaníliarudat, a csokoládés tejet pedig lassan a tojásos keverékhez csorgatjuk, miközben folyamatosan tovább keverjük. Hűlni hagyjuk.

3. A tejszínt külön edényben lágy habbá verjük. Beleforgatjuk a kihűlt csokoládés masszába, a csokoládéchipsszel vagy aprított csokoládéval együtt.

4. Fagylaltgépbe tesszük, amit 15 percig járatunk (vagy amennyit a gép használati utasítása előír). Fagylaltgép hiányában fagyasztótálba simítjuk, és 60 percre a mélyhűtőbe tesszük, amíg dermedni kezd. Kivesszük, tálba öntjük, és alaposan felverjük, hogy összetörjük benne a jégkristályokat. Visszatöltjük a fagyasztótálba, és újabb 30 percre a mélyhűtőbe csúsztatjuk. Újból átkeverjük, visszatesszük a mélyhűtőbe, és keményre fagyasztjuk.

5. Tálalás előtt 15 perccel áttesszük a hűtőbe, hogy lágyabb, krémesebb legyen. Fagylaltoskanállal adagolva kínáljuk.

Chilis csokoládéfagylalt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2186 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mexikói konyha Mexikói konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A vibrálóan eleven és izgalmas mexikói konyhát különféle kultúrák sok évszázados konyhaművészeti hagyományainak bonyolult rétegződése alakította igazi „fúziós” konyhává. Az azték, tolték, zapoték és maja törzsek... bővebben...
Chilis csokoládéfagylalt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mexikói konyha Mexikói konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A vibrálóan eleven és izgalmas mexikói konyhát különféle kultúrák sok évszázados konyhaművészeti hagyományainak bonyolult rétegződése alakította igazi „fúziós” konyhává. Az azték, tolték, zapoték és maja törzsek... bővebben...
most van szezonja