Zöldcitromos-tequilás guávasörbet

| Guávaszörbet receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zöldcitromos-tequilás guávasörbet
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál tequila
½ db zöldcitrom leve
4 db friss guáva
vagy
4 db konzerv guáva
1 db tojás
17 és fél dkg kristálycukor
4 és ¼ dl víz

Elkészítés:

1. A cukrot vastag aljú edényben, lassú tűzön feloldjuk a vízben. Miután a folyadék kitisztult, kb. 5 perc alatt beforraljuk. A sűrű szirupot levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk.

2. A friss guávákat kettévágjuk. Kikanalazzuk a húsát, és eltávolítjuk a magokat (a guávabefőttből is). Robotgépben vagy turmixgépben sima pürévé turmixoljuk.

3. A gyümölcspépet a tequilával és a zöldcitromlével együtt a sziruphoz keverjük. Fagyasztótálba öntjük, és 60 percre a mélyhűtőbe tesszük, amíg kásássá válik.

4. Kivesszük a mélyhűtőből, visszaöntjük a robotgépbe, és simára turmixoljuk. Visszaöntjük a fagyasztótálba, és addig fagyasztjuk, amíg nagyrészt megdermed. Megint átturmixoljuk. Miközben jár a motor, egy tojásfehérjét csorgatunk a péphez. Visszatesszük a mélyhűtőbe és keményre fagyasztjuk.

5. A sörbetet tálalás előtt 15 perccel áttesszük a hűtőbe, hogy lágyabb legyen. Fagylaltoskanállal adagolva tálaljuk.

Zöldcitromos-tequilás guávasörbet
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1600 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mexikói konyha Mexikói konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A vibrálóan eleven és izgalmas mexikói konyhát különféle kultúrák sok évszázados konyhaművészeti hagyományainak bonyolult rétegződése alakította igazi „fúziós” konyhává. Az azték, tolték, zapoték és maja törzsek... bővebben...
Zöldcitromos-tequilás guávasörbet
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mexikói konyha Mexikói konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A vibrálóan eleven és izgalmas mexikói konyhát különféle kultúrák sok évszázados konyhaművészeti hagyományainak bonyolult rétegződése alakította igazi „fúziós” konyhává. Az azték, tolték, zapoték és maja törzsek... bővebben...
van itthon