Csirkeropogós

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csirkeropogós
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg főtt darált csirkehús
18 dkg zsemlemorzsa
2 db szétválasztott tojás
1 kisebb finomra vágott póréhagyma
1 késhegynyi zöldfűszer
1 késhegynyi őrölt mustármag
4 evőkanál tej
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A bundázáshoz:
igény szerint durva szemcséjű zsemlemorzsa
A sütéshez:
igény szerint zsiradék

Elkészítés:

1. Egy nagyobb tálban alaposan összedolgozzuk a csirkehúst a zsemlemorzsával, a póréhagymával (1. kép), a zöldfűszerekkel meg a mustármaggal. Ízesítjük sóval, borssal.

2. A keverékhez egy egész tojást (2. kép) meg egy kevés tejjel hígított sárgáját adunk, hogy megkösse.

3. A masszát 6-8 részre osztjuk és tetszés szerinti pogácsákat vagy rudakat formázunk belőle (3. kép).

4. Habosra verjük a maradék tojásfehérjét. A pogácsákat előbb ebbe, aztán a durva zsemlemorzsába forgatjuk. :

5. Felhevítjük a zsiradékot és körülbelül 6 perc alatt aranybarnára sütjük a kroketteket.

Csirkeropogós Csirkeropogós Csirkeropogós
Ha húsdarálásnál a darálás végén egy darab kenyeret teszünk a gépbe, az utolsó falat is kijön, egyúttal a gépet is tisztítjuk vele.
Panírozás közben is gyakran szitáljuk át a zsemlemorzsát, mert az óhatatlanul belecseppenő tojással gamóvá állhat össze (összecsomósodik), és ha ez a húsra kerülve rá is sül, cafrangosak lesznek az elkészült szeletek.
Aprított friss zöldfűszerként használhatunk például bazsalikomot, turbolyát, metélőhagymát, mentát, petrezselyemet vagy tárkonyt.
A vagdalt sovány csirkehúst házilag is elkészíthetjük a robotgépben.
Egészségünk érdekében hasznos, ha a húst zsír helyett olajban sütjük ki.
Csirkeropogós
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1872 alkalommal tekintették meg
bjani10
2017.04.29 bjani10
Az utolsó mondat nem fér a fejembe: "Egészségünk érdekében hasznos, ha a húst zsír helyett olajban sütjük ki." Ez azért elég merész volt! :D Sebaj, egészségünkre!:)
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
Csirkeropogós
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
facebook