Csirkemellfilé Lady Jayne módra

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csirkemellfilé Lady Jayne módra
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db citrom leve és héja
4 evőkanál kukoricaolaj
2 fej csíkokra vágott hagyma
4 evőkanál tyúkhúsleves
2 kávéskanál Worcestershire szósz
1 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyem
3 evőkanál kávélikőr
3 evőkanál meleg brandy
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A csirkemellfiléket vágódeszkára tesszük, leborítjuk műanyag fóliával és húsverővel vékonyra lapítjuk (1. kép).

2. Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat és a hússzeletek mindkét oldalát 3-3 percig sütjük (2. kép). Hozzáadjuk a hagymát és további 3 percig pirítjuk.

3. Hozzákeverjük a citrom levét (3. kép) és héját, a Worcestershire-mártást és a tyúkhúslevest. 2 percig főzzük, majd megszórjuk a petrezselyemmel.

4. Meglocsoljuk a kávélikőrrel meg a brandyvel, amelyeket egy hosszú gyufaszállal lángra lobbantunk. Mihelyt kihunynak a lángok, tálaljuk a húst.

Csirkemellfilé Lady Jayne módra Csirkemellfilé Lady Jayne módra Csirkemellfilé Lady Jayne módra
Csirkemell helyett kicsontozott felsőcombokat is használhatunk.
Több levet ad a citrom, ha egy pillanatra mikróba vagy meleg sütőbe tesszük.
A vékonyra vert hússzelet hamarabb sül át.
Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Csirkemellfilé Lady Jayne módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1330 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
Csirkemellfilé Lady Jayne módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
szólj hozzá, értékelj