Csibecsíkok kétféle mártással

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 45 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csibecsíkok kétféle mártással
Adag: 1 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
½ evőkanál liszt
½ evőkanál napraforgóolaj
ízlés szerint
A földimogyoró-mártáshoz:
2 evőkanál joghurt
másfél evőkanál mogyoróvaj
1 kávéskanál reszelt narancshéj
igény szerint narancslé
A paradicsommártáshoz:
½ db közepes méretű paradicsom
1 kávéskanál sűrített paradicsom
½ kávéskanál apróra vágott snidling
2 és fél evőkanál ricotta sajt
vagy
2 és fél evőkanál krémsajt

Elkészítés:

1. A csirkehúst éles késsel vékony csíkokra metéljük, besózzuk és megforgatjuk a lisztben (1. kép).

2. Teflonserpenyőben felhevítjük az olajat és a húscsíkokat aranybarnára pirítjuk. A serpenyőből papírtörlőre szedjük a húst (2. kép) és lecsöpögtetjük.

3. A földimogyoró-mártáshoz összedolgozzuk a hozzávalókat. Ha túl sűrű lenne, ízlés szerint hígíthatjuk narancslével.

4. A paradicsommártáshoz apróra vágjuk a paradicsomot (3. kép) és összekeverjük a többi hozzávalóval.

5. A húscsíkokat és frissen vágott zöldségeket a mártásokkal kínáljuk.

Csibecsíkok kétféle mártással Csibecsíkok kétféle mártással Csibecsíkok kétféle mártással
Könnyebb változat, ha a csibecsíkokat egy kevés csirkelevesben főzzük 6-8 percig.
Készítsünk hozzá üdítő guacamolét: dolgozzunk össze villával széttört avokádót két finomra aprított újhagymával, 1 feldarabolt paradicsommal, egy gerezd fokhagymával meg egy facsarásnyi citromlével. A citromlével idejében locsoljuk meg az avokádó húsát, nehogy megbarnuljon.
Csibecsíkok kétféle mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1055 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
Csibecsíkok kétféle mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
cikkek