Fokhagymás csirke

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 45 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Fokhagymás csirke
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 gerezd zúzott fokhagyma
4 db bőrös csirkemellfilé
1 evőkanál olívaolaj
10 szem töltött, szeletelt olajbogyó
40 dkg konzerv, darabolt paradicsom
1 db karikára vágott piros húsú paprika
1 fej apróra vágott hagyma
15 dkg ricotta sajt
12 dkg paraj
6 evőkanál tyúkhúsleves
vagy
6 evőkanál fehérbor
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
igény szerint főtt tészta

Elkészítés:

1. A csirkemellek egyik oldalán késsel benyúlunk a bőr alá és fellazítjuk, amivel félig zárt zsebet csinálunk rajta (1. kép).

2. A parajt 1 percig sós vízben előfőzzük. Szűrőbe tesszük és kanállal kipréseljük belőle a vizet. Összedolgozzuk a ricottával meg a fele fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk.

3. A masszát bekanalazzuk a bőr alá (2. kép) és a zsebet fogvájóval lezárjuk.

4. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat és megfuttatjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a maradék fokhagymát meg a paprikát és 2 percig pirítjuk. Beletesszük a paradicsomot meg az olajbogyót, felöntjük a borral vagy a levessel. Sóval, borssal ízesítjük. Ha nem tálaljuk azonnal, tegyük hidegre a mártást és a húst is.

5. Tálalás előtt felforraljuk a mártást, lapos tűzálló tálba öntjük és ráfektetjük a melleket (3. kép).

6. A 200 °C-ra előmelegített sütőben 35 perc alatt aranybarnára sütjük. A hús akkor sült át, ha tűpróbára nem rózsaszín, hanem áttetsző lé csordul ki belőle. A csirkemelleket előmelegített tányérokra helyezzük, mártással meglocsoljuk, és főtt tésztával kínáljuk.

Fokhagymás csirke Fokhagymás csirke Fokhagymás csirke
A fokhagymát csak nagyon rövid ideig süssük zsiradékban, mert hamar keserű ízt kaphat.
Nem szárad meg és jellegzetes ízét is megtartja a fokhagyma, ha megpucolva üvegbe vagy dobozba tesszük, olajat öntünk rá és lezárva tároljuk.

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Fokhagymás csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1530 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
Fokhagymás csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
tippek, fortélyok