Olasz hústekercs

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Olasz hústekercs
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál kapribogyó
3 dkg friss bazsalikom
25 dkg orsótészta
2 dkg mogyoró
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A csirkemellfiléket sodrófával egyenletesen laposra nyújtjuk.

2. A turmixgépben finomra dolgozzuk a bazsalikomot a mogyoróval és a fokhagymával (1. kép). Sózzuk, borsozzuk.

3. A mellfiléket megkenjük a keverékkel és összegöngyöljük. A tekercseket szorosan alufóliába csomagoljuk (2. kép).

4. Nagyobb fazékban enyhén sós vizet forralunk és kifőzzük benne a tésztát.

5. A becsomagolt tekercseket gőzölőben vagy szitán forrásban lévő víz fölé tesszük, lefedjük és 10 percig gőzöljük. Feldaraboljuk a napon szárított paradicsomot.

6. A lecsöpögtetett tésztát visszatesszük a lábosba, hozzáadjuk a citromlevet (3. kép), az olívaolajat, a kapribogyót, az olajbogyót, a paradicsomot és jól átmelegítjük.

7. A húst hústűvel megszúrjuk. Ha tiszta lé csordul ki belőle, felszeleteljük a tekercseket, elrendezzük a tésztán és tálaljuk.

Olasz hústekercs Olasz hústekercs Olasz hústekercs
Napon szárított paradicsom helyett frisset is használhatunk.
Olasz hústekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2900 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
Olasz hústekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
bevásárlólista