Ördögcsirke

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 45 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Ördögcsirke
Adag: 2-3 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 evőkanál reszelt alma
1 evőkanál pirospaprika
35 dkg lebőrözött, kicsontozott csirkehús
12 dkg fehér szőlő
1 evőkanál cayenni bors
1 fej finomra vágott hagyma
másfél dl tejföl
4 és fél dl meleg tej
3 dkg liszt
3 dkg vaj

Elkészítés:

1. Összekeverjük a lisztet, a paprikát meg a cayenne-borsot és megforgatjuk benne a felkockázott csirkehúst (1. kép).

2. A fölösleges lisztet lerázzuk. Forró olajon megpároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a húst, és 4 percig sütjük.

3. Meghintjük a paprikás-borsos liszttel (2. kép) és kevergetve lassan hozzáadjuk a tejet.

4. Kis lángon főzzük, amíg a mártás sima nem lesz.

5. Belekeverjük a szőlőt és a kevés almalével kevert reszelt almát (3. kép), és kis lángon 20 percig pároljuk.

6. Előmelegített tálra szedjük a húst a mártással, tejföllel meglocsoljuk és paprikával meghintjük.

Ördögcsirke Ördögcsirke Ördögcsirke
Könnyebb az étel, ha a tejföl helyett joghurtot használunk.
Ha kedvünk tartja, nyugodtan adhatunk hozzá több őrölt paprikát is. Igazán „ördögcsirke” akkor lesz belőle, ha csípős paprikát használunk hozzá.
Aromatikus, száraz, vegetális ízzel rendelkező, nem fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Ördögcsirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4877 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
Ördögcsirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
szótár