Serpenyős csirke földimogyoróval

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Serpenyős csirke földimogyoróval
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 db szeletelt csirkemellfilé
vagy
8 db szeletelt, kicsontozott csirkecomb
igény szerint pirított földimogyoró
35 dkg szójacsíra
4 evőkanál mogyoróvaj
1 evőkanál szezámolaj
2 evőkanál kukoricaolaj
2 evőkanál citromlé
2 evőkanál szójaszósz
30 dkg apró csiperkegomba
25 dkg bébikukorica
30 dkg cukkini
ízlés szerint bors
A tálaláshoz:
ízlés szerint friss, apróra vágott korianderzöld

Elkészítés:

1. Megtisztítjuk a cukkinit, a kukoricát meg a gombát és éles késsel vékonyan felszeleteljük (1. kép).

2. Egy nagyobb edényben enyhén sós vizet forralunk és 3-4 percig főzzük benne a tésztát. Ezalatt serpenyőben vagy wokban felhevítjük a kétféle olajat és a vékonyan szeletelt csirkehúst nagy lángon, egy percig pirítjuk.

3. Hozzáadjuk a cukkinit (2. kép), a kukoricát meg a gombát és 5 percig kevergetve sütjük.

4. Beletesszük a szójacsírát (3. kép), a mogyoróvajat, meglocsoljuk a citromlével meg a szójaszósszal, megborsozzuk és további 2 percig pirítjuk.

5. Leszűrjük a tésztát, tálra tesszük és megszórjuk a földimogyoróval. Rákanalazzuk a frissen aprított korianderrel meghintett húsos-zöldséges mártást.

Serpenyős csirke földimogyoróval Serpenyős csirke földimogyoróval Serpenyős csirke földimogyoróval
Ehhez a fogáshoz használhatunk rizslisztből készült távol-keleti szélesmetéltet is.
Serpenyős csirke földimogyoróval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1563 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
Serpenyős csirke földimogyoróval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
tippek, fortélyok