Serpenyős csirke földimogyoróval



Elkészítés:
1. Megtisztítjuk a cukkinit, a kukoricát meg a gombát és éles késsel vékonyan felszeleteljük (1. kép).
2. Egy nagyobb edényben enyhén sós vizet forralunk és 3-4 percig főzzük benne a tésztát. Ezalatt serpenyőben vagy wokban felhevítjük a kétféle olajat és a vékonyan szeletelt csirkehúst nagy lángon, egy percig pirítjuk.
3. Hozzáadjuk a cukkinit (2. kép), a kukoricát meg a gombát és 5 percig kevergetve sütjük.
4. Beletesszük a szójacsírát (3. kép), a mogyoróvajat, meglocsoljuk a citromlével meg a szójaszósszal, megborsozzuk és további 2 percig pirítjuk.
5. Leszűrjük a tésztát, tálra tesszük és megszórjuk a földimogyoróval. Rákanalazzuk a frissen aprított korianderrel meghintett húsos-zöldséges mártást.
![]() |
![]() |
![]() |