Csirkemell paprikamártásban

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 45 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csirkemell paprikamártásban
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db apróra vágott piros húsú paprika
2 db apróra vágott sárga húsú paprika
1 csipet szárított bazsalikom
1 csipet cayenni bors
2 evőkanál olívaolaj
2 fej apróra vágott hagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál sűrített paradicsom
másfél dl száraz fehérbor
másfél dl tyúkhúsleves
A tálaláshoz:
ízlés szerint friss zöldfűszer

Elkészítés:

1. Két közepes lábosban felhevítünk 1-1 kanál olívaolajat. Az egyik lábosba beletesszük a hagyma és a fokhagyma felét a piros húsú paprikával, a cayenne-borssal és a paradicsompürével együtt. A másikba a maradék hagyma és fokhagyma kerül a sárga húsú paprikával (1. kép) meg a bazsalikommal együtt.

2. Fedő alatt, nagyon kis lángon 60 percen át főzzük a kétféle paprikát. Ha leégne, öntsük fel egy kis vízzel. Mindkettőt külön-külön összeturmixoljuk, majd szitán átszűrjük.

3. A mártásokat visszaöntjük a lábosba és sóval, borssal ízesítjük (2. kép). Míg a hús fő, ezeket is felmelegítjük.

4. A csirkemellfiléket lábosba tesszük (3. kép), felöntjük a borral meg a tyúkhúslevessel. Bouquet garnival ízesítjük, lassan felforraljuk és kis lángon 20-25 percig főzzük.

5. A tálalásnál mindkét mártásból egy-egy kanállal a tányérokba merünk, elrendezzük körülötte a felszeletelt húst és friss fűszernövényekkel díszítjük.

Csirkemell paprikamártásban Csirkemell paprikamártásban Csirkemell paprikamártásban
A bouquet garnit elkészíthetjük saját kedvenc fűszernövényeinkből is, kössünk össze például kakukkfüvet, petrezselymet és babérlevelet. Ha szárított fűszernövényeket használunk, kössük be egy darabka gézbe.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Bouquet garni

Bouquet garni
1 szál zöld póréhagyma
1 szál kakukkfű
néhány szál zellerlevél
néhány szál petrezselyem

A hozzávalókat a póréhagyma zöldjébe beletekerjük, és cérnával összekötözzük. Hosszú zsinóron a fazékba lógatjuk.

Csirkemell paprikamártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1429 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
Csirkemell paprikamártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
google+