Tavaszi csirkemell

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tavaszi csirkemell
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg zsenge sárgarépa
25 dkg zsenge cukkini
25 dkg paraj
2 szál szárzeller
2 db apróra vágott újhagyma
1 kávéskanál apróra vágott fenyérfű
1 kávéskanál világos szójaszósz
1 kávéskanál szezámolaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Éles késsel zsebet vágunk minden csirkemellre (1. kép). A zseb belsejét bedörzsöljük az összetört fenyérfű, só és bors keverékével. Beletesszük az újhagymát is.

2. Megtisztítjuk a sárgarépát, a cukkinit és a zellert, majd gyufaszálnyi pálcikákra metéljük az egészet (2. kép). A zöldséget egy percig forrásban lévő, sós vízben előfőzzük, azután lecsöpögtetjük és összekeverjük a szójaszósszal.

3. A keverékkel megtöltjük a zsebeket (3. kép). A maradék zöldséget félretesszük. A jól megmosott parajt papírtörlővel szárazra itatjuk. A csirkemelleket becsomagoljuk a parajlevelekbe. Ha túl merevek lennének a levelek, áztassuk néhány másodpercig forró vízben.

4. becsomagolt csirkemelleket gőzölőbetétre fektetjük és forró víz fölött nagyságtól függően 20-25 percig gőzöljük.

5. A maradék zöldséget felhevített szezámolajon 1-2 percig pirítjuk, és a töltött csirkemellekhez adjuk köretként, lecsöpögtetjük.

Tavaszi csirkemell Tavaszi csirkemell Tavaszi csirkemell
Tavaszi csirkemell
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2759 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
Tavaszi csirkemell
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
szótár