Tarkabarka serpenyős csirke

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tarkabarka serpenyős csirke
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db lebőrözött, kicsontozott csirkecomb
40 dkg hámozott paradicsom
1 fej hagyma
1 evőkanál napraforgóolaj
ízlés szerint petrezselyem
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A tálaláshoz:
igény szerint rozskenyér
igény szerint fejes saláta

Elkészítés:

1. A combfiléket éles késsel falatnyi darabokra vágjuk (1. kép).

2. A hagymát meghámozzuk és vékonyan felkarikázzuk. A paprikákat félbevágjuk, kimagozzuk, és kis rombuszokra daraboljuk (2. kép).

3. Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat és aranybarnára pirítjuk a húst meg a hagymát.

4. Hozzáadjuk a paprikát (3. kép), 2-3 percig pároljuk, majd belekeverjük a paradicsomot meg a petrezselymet. Sóval, borssal ízesítjük.

5. Kedvünkre ízesítjük, és kis lángon kb. 15 percig főzzük, hogy a hús és a zöldség puhára párolódjon. Forrón, salátával és friss kenyérrel tálaljuk.

Tarkabarka serpenyős csirke Tarkabarka serpenyős csirke Tarkabarka serpenyős csirke
Friss helyett szárított petrezselymet is használhatunk, de csak a fele mennyiséget.
A paradicsom hámozása, magozása egyszerűen elvégezhető. A paradicsomok héját nagyon éles késsel kereszt alakban bevágjuk. A paradicsomokat forró vízben 10 másodpercig főzzük. Utána kivesszük, és jéghideg vízbe tesszük őket: így kemény marad a húsuk. Ezután könnyen lehúzhatjuk a héjukat. A paradicsomokat félbevágjuk, és teáskanállal óvatosan kikaparjuk a magokat.
Ha kisgyerekeknek készítjük ezt az ételt, nagyon apróra vágjuk a húst, vagy daráljuk meg.
Tarkabarka serpenyős csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1714 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
Tarkabarka serpenyős csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
pinterest