Tarkabarka serpenyős csirke
Elkészítési idő:
50 perc
Munkaidő: 30 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 4 főre
ízlés szerint petrezselyem
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
A tálaláshoz:
igény szerint rozskenyér
igény szerint fejes saláta
Elkészítés:
1. A combfiléket éles késsel falatnyi darabokra vágjuk (1. kép).
2. A hagymát meghámozzuk és vékonyan felkarikázzuk. A paprikákat félbevágjuk, kimagozzuk, és kis rombuszokra daraboljuk (2. kép).
3. Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat és aranybarnára pirítjuk a húst meg a hagymát.
4. Hozzáadjuk a paprikát (3. kép), 2-3 percig pároljuk, majd belekeverjük a paradicsomot meg a petrezselymet. Sóval, borssal ízesítjük.
5. Kedvünkre ízesítjük, és kis lángon kb. 15 percig főzzük, hogy a hús és a zöldség puhára párolódjon. Forrón, salátával és friss kenyérrel tálaljuk.
![]() |
![]() |
![]() |
Friss helyett szárított petrezselymet is használhatunk, de csak a fele mennyiséget.
A paradicsom hámozása, magozása egyszerűen elvégezhető. A paradicsomok héját nagyon éles késsel kereszt alakban bevágjuk. A paradicsomokat forró vízben 10 másodpercig főzzük. Utána kivesszük, és jéghideg vízbe tesszük őket: így kemény marad a húsuk. Ezután könnyen lehúzhatjuk a héjukat. A paradicsomokat félbevágjuk, és teáskanállal óvatosan kikaparjuk a magokat.
Ha kisgyerekeknek készítjük ezt az ételt, nagyon apróra vágjuk a húst, vagy daráljuk meg.