Óangol csirkesaláta

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Óangol csirkesaláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 evőkanál apróra vágott petrezselyem
½ db uborka
25 dkg zsenge paraj
35 dkg sült csirke
2 szál újhagyma
3 szál szárzeller
A tálaláshoz:
ízlés szerint pirított mandula
Az öntethez:
1 darabka 2 cm-es, frissen reszelt gyömbér
½ kávéskanál őrölt fahéj
1 evőkanál méz
1 evőkanál fehérborecet
3 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A parajleveleket megmossuk és papírtörlővel szárazra itatjuk.

2. Éles késsel vékonyan felkarikázzuk az uborkát, az újhagymát meg a szárzellert, és összekeverjük (1. kép) a parajjal meg a petrezselyemmel.

3. A zöldféléket tányérokra helyezzük és kirakjuk a vékonyra szeletelt hússzeletekkel (2. kép).

4. Az öntet összes hozzávalóját egy zárható üvegbe tesszük (3. kép), és alaposan összerázzuk.

5. Sóval, borssal ízesítjük és a salátára locsoljuk. Megszórhatjuk pirított mandulával is.

Óangol csirkesaláta Óangol csirkesaláta Óangol csirkesaláta
A paraj helyett használhatunk fejes salátát is.
A zsenge paraj különösen jól illik a gyümölcshöz - még üdébb a saláta íze, ha néhány szem epret vagy nektarinszeletet adunk hozzá.
Óangol csirkesaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1584 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
Óangol csirkesaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
recept beküldése