Waldorf-saláta csirkehússal

Elkészítési idő: 85 perc Munkaidő: 45 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Waldorf-saláta csirkehússal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
másfél dl majonéz
50 dkg főtt és kockára vágott csirkehús
50 dkg kockára vágott piros héjú alma
1 gerezd zúzott fokhagyma
3 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
1 szál szárzeller
4 kicsi karikára vágott hagyma
10 dkg durvára tört dió
ízlés szerint bors

Elkészítés:

1. A citromlével meglocsolt almát egy tálba tesszük, összekeverjük 1 evőkanál majonézzel (1. kép) és 40 percig pihentetjük.

2. Éles késsel egészen vékonyra metéljük a szárzellert (2. kép).

3. A zellert, a hagymát, a fokhagymát és a diót összedolgozzuk az almával.

4. Ráöntjük a maradék majonézt és alaposan megkeverjük (3. kép).

5. Beleforgatjuk a csirkebúst.

6. Egy tálat kirakunk a salátalevelekkel, a közepére tesszük a csirkehúsos keveréket, meghintjük borssal, és máris felszolgáljuk.

Waldorf-saláta csirkehússal Waldorf-saláta csirkehússal Waldorf-saláta csirkehússal
Majonéz készítésekor a tojássárgája jobban felveszi az olajat, ha először a citromlét, a mustárt és a sót keverjük hozzá. Ezután először cseppenként majd vékony sugárban, s ha kezd összeállni bátrabban, adjuk hozzá az olajat. Fontos, hogy a hozzávalók egyenlő szobahőmérsékletűek legyenek. Ez a majonéz, melyből azután porcukor, fehérbor, tejszín (habbá verve jobb) és cayennei-bors hozzáadásával készül a tartármártás.
Locsoljuk meg citromlével, így nem színeződik el.
Enyhébb ízű a saláta, ha vöröshagyma helyett megtisztított, vékonyra szeletelt újhagymát használunk.
Waldorf-saláta csirkehússal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2040 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
Waldorf-saláta csirkehússal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
twitter