Csirkepástétom

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csirkepástétom
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
35 dkg főtt darált csirkehús
12 dkg puha vaj
2 evőkanál portói bor
2 evőkanál tejszín
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A tálaláshoz:
igény szerint friss barna kenyér
ízlés szerint petrezselyem

Elkészítés:

1. A csirkehúst a többi hozzávalóval együtt nagyobb tálba tesszük és sóval, borssal ízesítjük.

2. Fakanállal vagy rúdmixerrel simára dolgozzuk a masszát (1. kép).

3. A masszát áttesszük több kicsi vagy egy nagyobb cseréptálba.

4. A tálakat sütőpapírral lefedjük (2. kép), és konzervekkel vagy más nehezékkel lenyomtatjuk. 4 órára hűtőszekrénybe helyezzük.

5. A papírt eltávolítjuk, a pástétomok tetejét tisztított vajjal vonjuk be (3. kép).

6. Frissen vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk. Friss kenyeret meg vajat kínálunk mellé.

Csirkepástétom Csirkepástétom Csirkepástétom
10 dkg tisztított vajhoz 20 dkg egyszerű vajra van szükség, amit kis, nehéz lábosban gyenge tűzön lassan megolvasztunk, de közben nem mozgatjuk az edényt, és a vajat sem keverjük meg. A tetejéről lemerjük a habot, majd a tiszta vajat óvatosan kis tálba öntjük úgy, hogy a fehér üledék a lábosban maradjon. A tisztított vaj letakarva, hűtőszekrényben négy hétig eltartható.
Ez a pástétom legfeljebb 3 napig áll el a hűtőben, mert nincs benne semmilyen tartósító. Fagyasztva is csak egy hónapig tartható el.

Tisztított vaj

Tisztított vaj
18 dkg vaj

1.18 dkg vajat kis kockákra vágunk. Kis lábosba tesszük, és alacsony hőmérsékletű vízfürdőbe állítjuk. A vajat kevergetés nélkül felolvasztjuk.

2. Az edényt levesszük a tűzről és a vajat hagyjuk kissé hűlni. Leszedjük a habot a tetejéről, óvatosan, hogy a vaj ne keveredjen fel.

3. A világos sárga folyadékot leöntjük, hogy a tejes lerakódások visszamaradjanak a lábosban. A tisztított vajat levegős tartóba öntjük, és a hűtőszekrényben tároljuk.

Csirkepástétom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 5568 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
Csirkepástétom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
vegetáriánus ételek