Csirkepástétom



Elkészítés:
1. A csirkehúst a többi hozzávalóval együtt nagyobb tálba tesszük és sóval, borssal ízesítjük.
2. Fakanállal vagy rúdmixerrel simára dolgozzuk a masszát (1. kép).
3. A masszát áttesszük több kicsi vagy egy nagyobb cseréptálba.
4. A tálakat sütőpapírral lefedjük (2. kép), és konzervekkel vagy más nehezékkel lenyomtatjuk. 4 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
5. A papírt eltávolítjuk, a pástétomok tetejét tisztított vajjal vonjuk be (3. kép).
6. Frissen vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk. Friss kenyeret meg vajat kínálunk mellé.
![]() |
![]() |
![]() |
Tisztított vaj

1.18 dkg vajat kis kockákra vágunk. Kis lábosba tesszük, és alacsony hőmérsékletű vízfürdőbe állítjuk. A vajat kevergetés nélkül felolvasztjuk.
2. Az edényt levesszük a tűzről és a vajat hagyjuk kissé hűlni. Leszedjük a habot a tetejéről, óvatosan, hogy a vaj ne keveredjen fel.
3. A világos sárga folyadékot leöntjük, hogy a tejes lerakódások visszamaradjanak a lábosban. A tisztított vajat levegős tartóba öntjük, és a hűtőszekrényben tároljuk.