Királyi csirke

Elkészítési idő: 85 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Királyi csirke
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
90 dkg kockára vágott csirkehús
12 dkg kockára vágott szalonna
12 kisebb fej hagyma
1 evőkanál apróra vágott, friss petrezselyem
2 gerezd zúzott fokhagyma
3 dl majonéz
1 evőkanál méz
10 dkg fehér, kimagozott szőlő
4 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál curry
ízlés szerint bors
A tálaláshoz:
igény szerint sáfrányos rizs

Elkészítés:

1. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat. Beledobjuk a húst, a szalonnát, a hagymát meg a fokhagymát, meghintjük a curryval, és kis lángon 15 percig pirítjuk (1. kép).

2. Áttesszük az egészet egy keverőtálba.

3. A keveréket teljesen lehűtjük, aztán megborsozzuk.

4. A majonézt elkeverjük a mézzel, majd a petrezselyemmel (2. kép). Végül összedolgozzuk a hússal (3. kép).

5. Negyedekre vágott szőlővel díszítve tálaljuk. Hideg sáfrányos rizst kínálunk hozzá.

Királyi csirke Királyi csirke Királyi csirke
Ezzel a keverékkel héjában sült burgonyát vagy szendvicset is megtölthetünk, csak a húst kell apróbbra vágnunk.
A 4. fázisnál keverjünk a mártásba 2 evőkanál apróra vágott sárgabarackot és 2 evőkanál szálasra vágott mandulát. Egy könnyebb változathoz használjunk azonos mennyiségű joghurtot a majonéz helyett, és hagyjuk el a mézet, mert az túl folyékonnyá teszi a mártást.
Királyi csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2322 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
Királyi csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
lexikon