Solomon Gundy

Salmagundi, Solomongundy

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 40 perc kezdőknek átlagos ár
Solomon Gundy
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db főtt, szeletelt csirkemellfilé
8 db hering
15 dkg marhasült
15 dkg csíkokra vágott főtt sonka
15 dkg sült, szeletelt bárányhús
8 db keményre főzött tojás
15 dkg zsenge, héjában főtt cukorborsó
1 db nagy szemű fejes saláta
15 dkg kimagozott, piros szőlő
20 szem szeletelt, töltött olajbogyó
2 db narancs
6 dkg szeletelt mandula
6 dkg mazsola
ízlés szerint bors
ízlés szerint
ízlés szerint friss mentalevél
A tálaláshoz:
igény szerint friss, friss, ropogós kenyér

Elkészítés:

1. Egy jókora, ovális tálat salátalevelekkel kibélelünk (1. kép).

2. Három adagban ráfektetjük a vékony csirkeszeleteket (2. kép).

3. A kupacok közé rendezzük a göngyölt heringet (3. kép), a vékonyan szeletelt marhahúst, a sonkát, a vékonyan szeletelt báránysültet meg a negyedekre vágott tojásokat.

4. Az üresen maradt helyeket ízlésesen kitöltjük a héjas borsóval, a szőlővel, az olajbogyóval, a lecsöpögtetett hagymával, a szálasra vágott mandulával meg a mazsolával.

5. A narancsok héját lereszeljük és a tálra szórjuk. A narancsokat kifilézzük és a mentalevelekkel együtt a tálra tesszük. Az egészet meglocsoljuk a hering páclevével, és ropogós kenyérrel kínáljuk.

Solomon Gundy Solomon Gundy Solomon Gundy
Kínáljunk hozzá hideg, főtt zöldségféléket, például zöldbabot, bébikukoricát, céklát.
A mandula finomabb és gusztusosabb lesz, ha leforrázzuk. Ekkor barna héja könnyen eltávolítható. Jobban kiadja ízét a mandula, ha ezután szárazon, enyhén megpirítjuk.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Solomon Gundy
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1902 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
Solomon Gundy
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
szólj hozzá, értékelj