Zöldfűszeres csirkepogácsa

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zöldfűszeres csirkepogácsa
Adag: 4 főre (8 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg főtt csirkehús
2 db kissé felvert tojás
12 dkg zsemlemorzsa
12 dkg apróra vágott főtt sonka
1 evőkanál zöldfűszer
ízlés szerint bors
igény szerint tej
ízlés szerint
A burgonyapüréhez:
igény szerint vaj
A sütéshez:
igény szerint olaj
A tálaláshoz:
igény szerint vegyes saláta
igény szerint petrezselyem

Elkészítés:

1. Nagy tálban összedolgozzuk a vajas burgonyapürét a vagdalt csirkehússal, a sonkával, a vegyes zöldfűszerekkel meg egy tojással (1. kép). Sózzuk, borsozzuk.

2. A keverékből gombócokat vagy pogácsákat formázunk (2. kép).

3. A második tojást elkeverjük egy kis tejjel. A zsemlemorzsát lapostányérra szórjuk. A húspogácsákat megmártjuk a tejes tojásban, majd beleforgatjuk a zsemlemorzsába (3. kép).

4. Egy jókora serpenyőben felhevítjük az olajat és aranybarnára sütjük benne a húspogácsákat. Friss petrezselyemmel díszítjük, vegyes salátával kínáljunk.

Zöldfűszeres csirkepogácsa Zöldfűszeres csirkepogácsa Zöldfűszeres csirkepogácsa
Panírozás közben is gyakran szitáljuk át a zsemlemorzsát, mert az óhatatlanul belecseppenő tojással gamóvá állhat össze (összecsomósodik), és ha ez a húsra kerülve rá is sül, cafrangosak lesznek az elkészült szeletek.
A frissen aprított tárkony és petrezselyem keveréke még ízesebbé teszi a húsmasszát.
Pikáns paradicsommártást is készíthetünk hozzá, ha 2 dl passzírozott paradicsomot összeforralunk 4 evőkanál fehérborral. Ízesítsük sóval-borssal, vegyük le a tűzről, keverjünk hozzá 2 evőkanál tejfölt. Csípős paprikával is ízesíthetjük.

Tökéletes burgonyapüré

Tökéletes burgonyapüré
100 dkg lisztes, hámozott burgonya
3 evőkanál forró tej
6 dkg vaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint

1. A burgonyákat megmossuk, majd meghámozzuk, és azonnal hideg vízbe tesszük, hogy ne barnuljanak meg, amíg mind elkészül.

2. A burgonyaszemeket azonos nagyságú darabokra vágjuk, és forrásban lévő, sós vízben, közepes lángon, fedő alatt 20-25 perc alatt puhára főzzük.

3. A fazekat levesszük a tűzről, a burgonyát leszűrjük, majd visszaöntjük a fazékba, és burgonyanyomóval sima pürévé törjük.

4. A tört burgonyát előbb a vajjal, majd a forró tejjel alaposan összekeverjük. Megkóstoljuk a pürét, és szükség esetén ízesítjük sóval, borssal. Azonnal tálaljuk.

Zöldfűszeres csirkepogácsa
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2276 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
Zöldfűszeres csirkepogácsa
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
vegetáriánus ételek