Zöldfűszeres csirkepogácsa



Elkészítés:
1. Nagy tálban összedolgozzuk a vajas burgonyapürét a vagdalt csirkehússal, a sonkával, a vegyes zöldfűszerekkel meg egy tojással (1. kép). Sózzuk, borsozzuk.
2. A keverékből gombócokat vagy pogácsákat formázunk (2. kép).
3. A második tojást elkeverjük egy kis tejjel. A zsemlemorzsát lapostányérra szórjuk. A húspogácsákat megmártjuk a tejes tojásban, majd beleforgatjuk a zsemlemorzsába (3. kép).
4. Egy jókora serpenyőben felhevítjük az olajat és aranybarnára sütjük benne a húspogácsákat. Friss petrezselyemmel díszítjük, vegyes salátával kínáljunk.
![]() |
![]() |
![]() |
Tökéletes burgonyapüré

1. A burgonyákat megmossuk, majd meghámozzuk, és azonnal hideg vízbe tesszük, hogy ne barnuljanak meg, amíg mind elkészül.
2. A burgonyaszemeket azonos nagyságú darabokra vágjuk, és forrásban lévő, sós vízben, közepes lángon, fedő alatt 20-25 perc alatt puhára főzzük.
3. A fazekat levesszük a tűzről, a burgonyát leszűrjük, majd visszaöntjük a fazékba, és burgonyanyomóval sima pürévé törjük.
4. A tört burgonyát előbb a vajjal, majd a forró tejjel alaposan összekeverjük. Megkóstoljuk a pürét, és szükség esetén ízesítjük sóval, borssal. Azonnal tálaljuk.