Peperonata csirkével

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Peperonata csirkével
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 db lebőrözött csirke felsőcomb
1 nagy csíkokra vágott piros húsú paprika
1 nagy csíkokra vágott sárga húsú paprika
1 nagy csíkokra vágott zöld húsú paprika
40 dkg hámozott, konzerv paradicsom
1 fej karikára vágott, vékonyra szeletelt vöröshagyma
1 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál liszt
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál oregánó
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
igény szerint friss kenyér
igény szerint friss, apróra vágott oregánó

Elkészítés:

1. A besózott, lebőrözött (1. kép) csirkecombokat lisztbe forgatjuk.

2. Egy serpenyőben olajat forrósítunk és hirtelen megpirítjuk a combokat (2. kép). A serpenyőből kivesszük és félretesszük. A visszamaradt zsiradékban, kis lángon üvegesre pároljuk a hagymát. Hozzáadjuk a paradicsomot, a fokhagymát, a paprikát meg az oreganót és 3-4 percig kevergetve pirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük.

3. A zöldségekre ráfektetjük a combokat (3. kép), fedő alatt 20-25 percig pároljuk, amíg a hús meg nem puhul.

4. Oreganóval meghintjük, és friss kenyérrel kínáljuk.

Peperonata csirkével Peperonata csirkével Peperonata csirkével
Ha nincs friss oreganónk, használunk majoránnát.
Ha erőteljesebb ízekre vágyunk, grillen vagy sütőben süssük addig a félbevágott paprikákat, míg a bőrük megfeketedik. Hűtsük ki, távolítsuk el a héját és magokat. Metéljük a paprikákat vékony csíkokra, és használjuk fel a recept szerint.
Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Peperonata csirkével
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1979 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
Peperonata csirkével
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
tippek, fortélyok