Peperonata csirkével
Elkészítési idő:
60 perc
Munkaidő: 30 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 4 főre
ízlés szerint bors
ízlés szerint só
A tálaláshoz:
igény szerint friss kenyér
igény szerint friss, apróra vágott oregánó
Elkészítés:
1. A besózott, lebőrözött (1. kép) csirkecombokat lisztbe forgatjuk.
2. Egy serpenyőben olajat forrósítunk és hirtelen megpirítjuk a combokat (2. kép). A serpenyőből kivesszük és félretesszük. A visszamaradt zsiradékban, kis lángon üvegesre pároljuk a hagymát. Hozzáadjuk a paradicsomot, a fokhagymát, a paprikát meg az oreganót és 3-4 percig kevergetve pirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük.
3. A zöldségekre ráfektetjük a combokat (3. kép), fedő alatt 20-25 percig pároljuk, amíg a hús meg nem puhul.
4. Oreganóval meghintjük, és friss kenyérrel kínáljuk.
![]() |
![]() |
![]() |
Ha nincs friss oreganónk, használunk majoránnát.
Ha erőteljesebb ízekre vágyunk, grillen vagy sütőben süssük addig a félbevágott paprikákat, míg a bőrük megfeketedik. Hűtsük ki, távolítsuk el a héját és magokat. Metéljük a paprikákat vékony csíkokra, és használjuk fel a recept szerint.
Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.