Vitaminszendvics

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 25 perc kezdőknek átlagos ár
Vitaminszendvics
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 db főtt csirkemellfilé
3 db keményre főzött tojás
25 dkg reszelt cheddar sajt
1 db bagett
vagy
6 szelet vastag szeletre vágott kenyér
12 szelet paradicsom
12 szelet uborka
2 evőkanál csípős mustár
1 evőkanál szardellapaszta
3 dkg puha vaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A kenyér héját (ízlés szerint) levágjuk.

2. Egy kemény tojás sárgáját és fehérjét félretesszük.

3. A maradék tojást összekeverjük egy tálban a vajjal (1. kép), a mustárral meg a szardellapasztával. Sóval, borssal ízesítjük.

4. A masszába beledolgozzuk a finomra vagdalt vagy darált húst meg a reszelt sajtot, és megkenjük vele az előre már megvajazott kenyérszeleteket (2. kép) vagy hosszában félbevágott kis bagetteket.

5. A szendvicseket váltakozva meghintjük a félretett tojássárgájával és fehérjével. Tálalás előtt a szendvicseket paradicsom- és uborkakarikákkal díszítjük (3. kép).

Vitaminszendvics Vitaminszendvics Vitaminszendvics
Ha nem szeretjük csípősen, használjunk hozzá enyhébb mustárt és majonézt. Díszítsük zsázsával.
Keverjünk a húsos-sajtos masszához 5 dkg felkockázott, ropogósra sütött szalonnát.
A vajat hagyjuk megpuhulni szobahőmérsékleten vagy verjük fel villával, de választhatunk a szendvicshez valami lágy vajkrémet is.
Vitaminszendvics
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1878 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
Vitaminszendvics
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
pinterest