Spenótos-gombás tortilla

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Spenótos-gombás tortilla
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg friss, zsenge spenót
5 db tojás
35 dkg szeletelt gomba
2 evőkanál hideg víz
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál petrezselyemzöld
5 dkg pirított mandulaforgács
2 szem finomra vágott mogyoróhagyma
8 dkg érett, frissen reszelt Mahón-Menorca sajt
vagy
8 dkg érett, frissen reszelt manchego sajt
vagy
8 dkg érett, frissen reszelt parmezán sajt
ízlés szerint
ízlés szerint bors

Elkészítés:

1. Az olajat felforrósítjuk egy akkora, tűzálló nyelű serpenyőben, ami kényelmesen befér a grillbe. Beletesszük a mogyoróhagymát, és időnként megkeverve, kis lángon 5 perc alatt üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a gombát, és gyakran megkeverve 4 percig sütjük-pároljuk. Beletesszük a spenótot is, és közepes lángon, gyakran kevergetve további 3-4 percig pároljuk, amíg a spenót összeesik. Mérsékeljük a lángot, sóval, borssal ízesítjük, és belekeverjük a mandulát.

2. A tojásokat keverőtálba ütjük, felverjük a petrezselyemmel meg a vízzel, és sóval, borssal ízesítjük. Beleöntjük a serpenyőbe, és 5-8 percig sütjük, míg az alja megszilárdul. Időnként falapáttal megemeljük a tortillalepény szélét, hogy a nyers tojás alá folyhasson. Közben felforrósítjuk a grillt.

3. A lepényt reszelt sajttal meghintjük, és 3 percre a forró grill alá csúsztatjuk, amíg a tetején is összeáll a tojás, és ráolvad a sajt. Langyosan vagy hidegen, keskeny cikkekre vágva kínáljuk.

Spenótos-gombás tortilla
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1930 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol konyha Spanyol konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége. Bár a föníciaiak, a rómaiak és a mórok már rég elhagyták a napsütötte Ibériai-félszigetet, a konyhaművészetre... bővebben...
Spenótos-gombás tortilla
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol konyha Spanyol konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége. Bár a föníciaiak, a rómaiak és a mórok már rég elhagyták a napsütötte Ibériai-félszigetet, a konyhaművészetre... bővebben...
cikkek