Spenótos-gombás tortilla



Elkészítés:
1. Az olajat felforrósítjuk egy akkora, tűzálló nyelű serpenyőben, ami kényelmesen befér a grillbe. Beletesszük a mogyoróhagymát, és időnként megkeverve, kis lángon 5 perc alatt üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a gombát, és gyakran megkeverve 4 percig sütjük-pároljuk. Beletesszük a spenótot is, és közepes lángon, gyakran kevergetve további 3-4 percig pároljuk, amíg a spenót összeesik. Mérsékeljük a lángot, sóval, borssal ízesítjük, és belekeverjük a mandulát.
2. A tojásokat keverőtálba ütjük, felverjük a petrezselyemmel meg a vízzel, és sóval, borssal ízesítjük. Beleöntjük a serpenyőbe, és 5-8 percig sütjük, míg az alja megszilárdul. Időnként falapáttal megemeljük a tortillalepény szélét, hogy a nyers tojás alá folyhasson. Közben felforrósítjuk a grillt.
3. A lepényt reszelt sajttal meghintjük, és 3 percre a forró grill alá csúsztatjuk, amíg a tetején is összeáll a tojás, és ráolvad a sajt. Langyosan vagy hidegen, keskeny cikkekre vágva kínáljuk.