Lóbab sajttal és garnélarákkal

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Lóbab sajttal és garnélarákkal
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg mélyhűtött lóbab
vagy
50 dkg friss lóbab
22 és fél dkg kockára vágott majorero sajt
vagy
22 és fél dkg kockára vágott gruyere sajt
1 gerezd finomra vágott fokhagyma
2 evőkanál citromlé
6 evőkanál olívaolaj
22 és fél dkg főtt, tisztított garnélarák
2 szál friss kakukkfű
ízlés szerint
ízlés szerint bors

Elkészítés:

1. Nagy lábosban enyhén sós vizet forralunk. Hozzáadjuk a lóbabot 1 szál kakukkfűvel, és lassú tűzön 7 percig főzzük. Leszűrjük, és szűrőben hideg víz alá tartjuk, majd jól lecsepegtetjük.

2. Ha a lóbab nem zsenge, lefejtjük a szemek külső héját. Nagy tálba borítjuk, és hozzáadjuk a garnélát meg a sajtkockákat.

3. A megmaradt kakukkfű leveleit lehúzzuk a szárról, és felaprítjuk. Habverővel jól összekeverjük az olívaolajat a citromlével, a fokhagymával és a felaprított kakukkfűvel. Sóval, borssal ízesítjük.

4. A salátaöntetet rálocsoljuk a babsalátára, könnyedén beleforgatjuk, és tálaljuk.

Lóbab sajttal és garnélarákkal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1584 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol konyha Spanyol konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége. Bár a föníciaiak, a rómaiak és a mórok már rég elhagyták a napsütötte Ibériai-félszigetet, a konyhaművészetre... bővebben...
Lóbab sajttal és garnélarákkal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol konyha Spanyol konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége. Bár a föníciaiak, a rómaiak és a mórok már rég elhagyták a napsütötte Ibériai-félszigetet, a konyhaművészetre... bővebben...
recepttár