Hagyományos katalán tőkehalsaláta

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Hagyományos katalán tőkehalsaláta
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg szárított, sózott tőkehal
2 nagy érett, vékonyra szeletelt paradicsom
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál sherryecet
6 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 evőkanál finomra vágott petrezselyem
2 db hámozott, kockára vágott piros húsú kaliforniai paprika
12 szem kimagozott, összevágott fekete olajbogyó
6 szál karikára vágott újhagyma
ízlés szerint bors

Elkészítés:

1. A sózott tőkehalat tálba tesszük, felöntjük hideg vízzel, és 48 órán át áztatjuk. Naponta háromszor cseréljük a vizet rajta.

2. A tőkehalat konyhai papírtörlővel teljesen szárazra itatjuk. Lefejtjük a bőrét, csipesszel eltávolítjuk a szálkákat, és kézzel apró darabokra szedjük. Nagyobb üveg- vagy kerámiatálba tesszük az újhagymával, olívaolajjal, ecettel, citromlével együtt, és összekeverjük. Borssal ízesítjük, lefedjük, és hűtőbe téve 3 órán át érleljük a páclében.

3. Beleforgatjuk a sült paprikát és az olajbogyót. Megkóstoljuk, és ha szükséges, utánízesítjük, de ne felejtsük el, hogy a tőkehal és az olajbogyó már önmagában is elég sós. A karikákra vágott paradicsomot nagy tálra vagy kisebb tányérokra rendezzük, és a tetejére kanalazzuk a halsalátát. Aprított petrezselyemmel megszórva adjuk az asztalra.

Hagyományos katalán tőkehalsaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1488 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol konyha Spanyol konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége. Bár a föníciaiak, a rómaiak és a mórok már rég elhagyták a napsütötte Ibériai-félszigetet, a konyhaművészetre... bővebben...
Hagyományos katalán tőkehalsaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol konyha Spanyol konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége. Bár a föníciaiak, a rómaiak és a mórok már rég elhagyták a napsütötte Ibériai-félszigetet, a konyhaművészetre... bővebben...
cikkek