Ropogós sonkás csirkekrokett

Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg főtt darált csirkehús
vagy
15 dkg sült darált csirkehús
5 dkg apróra vágott serrano sonka
vagy
5 dkg apróra vágott főtt sonka
4 evőkanál olívaolaj
1 db felvert tojás
1 teáskanál apróra vágott petrezselyem
5 dkg friss zsemlemorzsa
1 csipet frissen reszelt szerecsendió
4 evőkanál finomliszt
2 dl tej
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A sütéshez:
igény szerint kukoricaolaj
A tálaláshoz:
igény szerint aioli
néhány levél petrezselyem

Elkészítés:

1. Mély serpenyőben felhevítjük az olajat. Beleszórjuk a lisztet, 1 percig kevergetjük, majd lehúzzuk a tűzről, a tejet apránként hozzáöntve simára keverjük, közben a tűzre visszatéve, lassan forralva besűrítjük.

2. A tűzről levéve hozzáadjuk a darált húst, és jól elkeverjük. Beletesszük a sonkát, a petrezselymet, a szerecsendiót, és alaposan összedolgozzuk. Sóval, borssal ízesítjük. Átöntjük egy tálba, 30 percig hagyjuk hűlni, majd lefedve a hűtőbe tesszük 2-3 órára, vagy akár egész éjszakára.

3. Mélytányérba öntjük a felvert tojást, egy másikba pedig a zsemlemorzsát. A lehűtött csirkés masszát 8 részre osztjuk, és henger alakú kroketteket formálunk belőle. A tojásba, majd a morzsába forgatjuk. Hűtőben 1 órán át hűtjük.

4. Sütőedényben 180-190 °C-ra hevítjük az olajat. A kroketteket - több adagban, nehogy lehűtsék az olajat - adagonként 5-10 perc alatt aranybarnára és ropogósra sütjük. Szűrőkanállal kivesszük, jól lecsepegtetjük, és konyhai törlőpapírra tesszük.

5. Tűzforrón tálaljuk, friss petrezselyemmel és aiolimártással.

Aioli

Aioli
5 dl olívaolaj
10 gerezd fokhagyma
2 db tojás
1 mokkáskanál
1 teáskanál citromlé

A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk, összenyomjuk. A tojássárgáját a sóval elkeverjük. Folyamatosan keverve az olajat belecsöpögtetjük, hogy sűrű masszát kapjunk. Végül a citromlével ízesítjük.

Ropogós sonkás csirkekrokett
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2975 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol konyha Spanyol konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége. Bár a föníciaiak, a rómaiak és a mórok már rég elhagyták a napsütötte Ibériai-félszigetet, a konyhaművészetre... bővebben...
Ropogós sonkás csirkekrokett
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol konyha Spanyol konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége. Bár a föníciaiak, a rómaiak és a mórok már rég elhagyták a napsütötte Ibériai-félszigetet, a konyhaművészetre... bővebben...
twitter