Ropogós sonkás csirkekrokett



Elkészítés:
1. Mély serpenyőben felhevítjük az olajat. Beleszórjuk a lisztet, 1 percig kevergetjük, majd lehúzzuk a tűzről, a tejet apránként hozzáöntve simára keverjük, közben a tűzre visszatéve, lassan forralva besűrítjük.
2. A tűzről levéve hozzáadjuk a darált húst, és jól elkeverjük. Beletesszük a sonkát, a petrezselymet, a szerecsendiót, és alaposan összedolgozzuk. Sóval, borssal ízesítjük. Átöntjük egy tálba, 30 percig hagyjuk hűlni, majd lefedve a hűtőbe tesszük 2-3 órára, vagy akár egész éjszakára.
3. Mélytányérba öntjük a felvert tojást, egy másikba pedig a zsemlemorzsát. A lehűtött csirkés masszát 8 részre osztjuk, és henger alakú kroketteket formálunk belőle. A tojásba, majd a morzsába forgatjuk. Hűtőben 1 órán át hűtjük.
4. Sütőedényben 180-190 °C-ra hevítjük az olajat. A kroketteket - több adagban, nehogy lehűtsék az olajat - adagonként 5-10 perc alatt aranybarnára és ropogósra sütjük. Szűrőkanállal kivesszük, jól lecsepegtetjük, és konyhai törlőpapírra tesszük.
5. Tűzforrón tálaljuk, friss petrezselyemmel és aiolimártással.