Chorizo kolbászos pizza

Chorizós pizza

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Chorizo kolbászos pizza
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 szelet serrano sonka
10 szelet chorizo kolbász
6 db karikára vágott paradicsom
½ dl olívaolaj
2 fej finomra vágott vöröshagyma
2 evőkanál finomra vágott, friss zöldfűszer
6 dkg vékonyra szeletelt tronchon sajt
vagy
6 dkg vékonyra szeletelt mozzarella sajt
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A nyújtáshoz:
kevés finomliszt
A pizzatésztához:
25 dkg finomliszt
2 dl langyos víz
1 csipet
½ dl olívaolaj
2 dkg friss élesztő

Elkészítés:

1. Először elkészítjük a kovászt. Tálban összekeverjük az élesztőt a vízzel és a liszt egyharmadával. 10-15 percig meleg helyen állni hagyjuk.

2. Közben a maradék lisztet a sóval nagy tálba szitáljuk, és a közepébe mélyedést készítünk. Beleöntjük a megfuttatott kovászt és az olívaolajat. Robotgéppel 5-10 perc alatt simára keverjük a tésztát. A tálat konyharuhával letakarjuk, meleg helyre tesszük, és hagyjuk a tésztát duplájára kelni.

3. A sütőt 220 °C-ra előmelegítjük, és egy nagy tepsit meglangyosítunk a melegedő sütőben.

A tésztát vékonyan lisztezett felületen 28-30 cm átmérőjű kerek lappá széthúzogatjuk, úgy, hogy a szélén kis peremet képezünk.

4. A paradicsomszeleteket ráhelyezzük a tésztára, megsózzuk, rászórjuk a hagymát. Rátesszük az olajbogyókat, a sonkát és a kolbászt, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és a zöldfűszerekkel is megszórjuk. A tetejére terítjük a sajtszeleteket, és rácsepegtetjük az olívaolajat.

5. A pizzát óvatosan csúsztatva a tepsire helyezzük, és az előmelegített sütőben 30 percig sütjük, vagy amíg a sajt megolvad és bugyogni kezd, a tészta széle pedig aranybarnára sül. Szeletekre vágjuk és tálaljuk.

Chorizo kolbászos pizza
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1098 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol konyha Spanyol konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége. Bár a föníciaiak, a rómaiak és a mórok már rég elhagyták a napsütötte Ibériai-félszigetet, a konyhaművészetre... bővebben...
Chorizo kolbászos pizza
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol konyha Spanyol konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége. Bár a föníciaiak, a rómaiak és a mórok már rég elhagyták a napsütötte Ibériai-félszigetet, a konyhaművészetre... bővebben...
hírlevél