Chorizo kolbászos pizza
Chorizós pizza



Elkészítés:
1. Először elkészítjük a kovászt. Tálban összekeverjük az élesztőt a vízzel és a liszt egyharmadával. 10-15 percig meleg helyen állni hagyjuk.
2. Közben a maradék lisztet a sóval nagy tálba szitáljuk, és a közepébe mélyedést készítünk. Beleöntjük a megfuttatott kovászt és az olívaolajat. Robotgéppel 5-10 perc alatt simára keverjük a tésztát. A tálat konyharuhával letakarjuk, meleg helyre tesszük, és hagyjuk a tésztát duplájára kelni.
3. A sütőt 220 °C-ra előmelegítjük, és egy nagy tepsit meglangyosítunk a melegedő sütőben.
A tésztát vékonyan lisztezett felületen 28-30 cm átmérőjű kerek lappá széthúzogatjuk, úgy, hogy a szélén kis peremet képezünk.
4. A paradicsomszeleteket ráhelyezzük a tésztára, megsózzuk, rászórjuk a hagymát. Rátesszük az olajbogyókat, a sonkát és a kolbászt, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és a zöldfűszerekkel is megszórjuk. A tetejére terítjük a sajtszeleteket, és rácsepegtetjük az olívaolajat.
5. A pizzát óvatosan csúsztatva a tepsire helyezzük, és az előmelegített sütőben 30 percig sütjük, vagy amíg a sajt megolvad és bugyogni kezd, a tészta széle pedig aranybarnára sül. Szeletekre vágjuk és tálaljuk.