Lóbab sonkával

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Lóbab sonkával
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg friss, zsenge lóbab
vagy
25 dkg mélyhűtött, zsenge lóbab
1 szelet szeletelt, kockára vágott prosciutto
vagy
1 szelet szeletelt, kockára vágott serrano sonka
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 fej finomra vágott lilahagyma
ízlés szerint finomra vágott petrezselyem
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
igény szerint bagett

Elkészítés:

1. Nagy lábosban sós vizet forralunk. Hozzáadjuk a lóbabot, és további 5-10 percig forraljuk, hogy épp csak megpuhuljon. Leszűrjük, és egy tál hideg vízbe borítjuk, hogy ne főjön tovább. Ha a lóbab nem zsenge, lefejtjük a babszemek külső burkát. Jól lecsepegtetjük.

2. Serpenyőben felforrósítunk 1 evőkanál olajat. Hozzáadjuk a hagymát, és 5 perc alatt üvegesre pároljuk, de nem hagyjuk barnára pirulni. Hozzáadjuk a babot.

3. Belekeverjük a vastag szelet kockákra vágott sonkát meg a petrezselymet, megkóstoljuk, és ízesítjük. (Mivel a sonka önmagában is sós, csak kóstolás után sózzunk!) A kész salátát áttesszük egy tálalóedénybe, és a maradék olívaolajjal meglocsoljuk. Szobahőmérsékleten tálaljuk, friss baguette-et kínálunk hozzá.

Lóbab sonkával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2267 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol konyha Spanyol konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége. Bár a föníciaiak, a rómaiak és a mórok már rég elhagyták a napsütötte Ibériai-félszigetet, a konyhaművészetre... bővebben...
Lóbab sonkával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol konyha Spanyol konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége. Bár a föníciaiak, a rómaiak és a mórok már rég elhagyták a napsütötte Ibériai-félszigetet, a konyhaművészetre... bővebben...
recept beküldése