Sertéshús nyárson

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sertéshús nyárson
Adag: 12 darab
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg sovány, kicsontozott sertéshús
1 nagy reszelt, leve és héja citrom
3 evőkanál olívaolaj
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyemzöld
1 evőkanál ras el hanout
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
ízlés szerint petrezselyemzöld

Elkészítés:

1. Előző nap a sertéshúst 2 cm-es kockákra vágjuk, és nagy, de nem túl mély üveg- vagy kerámiatálba tesszük. Úgy rendezzük el a húskockákat, hogy ne fedjék egymást. A pácléhez a hozzávalókat külön tálban alaposan összekeverjük, rálocsoljuk a húsra, és alaposan beleforgatjuk, hogy a páclé egyenletesen bevonja a húskockákat. A tálat lefedve hűtőbe tesszük legalább 8 órára, de inkább egy egész éjszakára. Közben kétszer-háromszor átforgatjuk a húskockákat.

2. Fa- vagy fémnyársakat is használhatunk. Ennél a receptnél 12 darab 15 cm hosszú nyársra van szükségünk. Ha fanyársat választunk, használat előtt 30 percre hideg vízbe áztatjuk. Ez megóvja attól, hogy sütés közben lángra kapjon, vagy a hús túlságosan hozzáragadjon. A fémnyársakat egyszerűen bekenjük olajjal; inkább a laposat, mint a kör keresztmetszetűt részesítsük előnyben, mert az utóbbiról könnyebben lecsúsznak a falatkák.

3. A grillt a legmagasabb fokozaton előmelegítjük. A nyársakra 3-3 bepácolt húskockát fűzünk, kis hézagot hagyva a falatkák között. A nyársakat 10-15 percig grillezzük, míg a húskockák átsülnek és finoman megszenesednek. Sütés közben többször megforgatjuk és megkenjük a páclével.

A sertésnyársakat forrón, petrezselyemmel meghintve tálaljuk.

Sertéshús nyárson
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1310 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol konyha Spanyol konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége. Bár a föníciaiak, a rómaiak és a mórok már rég elhagyták a napsütötte Ibériai-félszigetet, a konyhaművészetre... bővebben...
Sertéshús nyárson
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol konyha Spanyol konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége. Bár a föníciaiak, a rómaiak és a mórok már rég elhagyták a napsütötte Ibériai-félszigetet, a konyhaművészetre... bővebben...
vegetáriánus ételek