Marhahúsos nyársak naranccsal és fokhagymával

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Marhahúsos nyársak naranccsal és fokhagymával
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db narancs leve
45 dkg kockára vágott marhahátszín
3 gerezd finomra vágott fokhagyma
22 dkg félbevágott koktélparadicsom
3 evőkanál fehérbor
2 evőkanál olívaolaj
2 db kimagozott, kockára vágott narancssárga kaliforniai paprika
45 dkg hosszában félbevágott mogyoróhagyma
vagy
45 dkg hosszában félbevágott gyöngyhagyma
ízlés szerint
ízlés szerint bors

Elkészítés:

1. Egy nem fémből készült tálban elkeverjük a fehérbort az olívaolajjal, a fokhagymával és a narancslével. Beleforgatjuk a húskockákat, sózzuk, borsozzuk. Frissen tartó fóliával befedve, hűtőszekrényben érleljük 2-8 órán keresztül.

2. A grillt a legmagasabb fokozaton előmelegítjük. A húst lecsepegtetjük, de a páclét félretesszük. A húst, a hagymát, a paprikát és a paradicsomot felváltva kis nyársakra fűzzük.

3. Forró grillen kezdjük sütni a nyársakat, közben gyakran forgatjuk, és megkenegetjük a páclével. Körülbelül 10 percig grillezzük, vagy amíg teljesen átsül. Előmelegített tányérokra szedjük, és azonnal tálaljuk.

Grillezhetjük vagy szabadtűzön is elkészíthetjük.
Marhahúsos nyársak naranccsal és fokhagymával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 751 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol konyha Spanyol konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége. Bár a föníciaiak, a rómaiak és a mórok már rég elhagyták a napsütötte Ibériai-félszigetet, a konyhaművészetre... bővebben...
Marhahúsos nyársak naranccsal és fokhagymával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol konyha Spanyol konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége. Bár a föníciaiak, a rómaiak és a mórok már rég elhagyták a napsütötte Ibériai-félszigetet, a konyhaművészetre... bővebben...
facebook