Paradicsomos csirkekrémleves

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Paradicsomos csirkekrémleves
Eszközök: kés, lábas, turmixgép, tűzhely
Adag: 2 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg apróhús csirkehús
6 db apróra vágott paradicsom
1 csipet sütőpor
1 fej apróra vágott vöröshagyma
1 evőkanál kristálycukor
másfél dl tejszín
6 dkg vaj
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A tálaláshoz:
néhány pirítós
igény szerint friss bazsalikom

Elkészítés:

1. Nagyobb lábosban felhevítjük a vajat és kis lángon 8 percig pirítjuk az apróra vagdalt húst meg a hagymát.

2. Hozzáadjuk a paradicsomot (1. kép), a sütőport és 3 dl tyúkhúslevest.

3. A levest felforraljuk és 20 percig kis lángon gyöngyözve forraljuk.

4. Kihűtjük és simára turmixoljuk (2. kép).

5. Felöntjük a maradék levessel (3. kép), sózzuk, borsozzuk, majd belekeverjük a cukrot. Átöntjük egy tálba, hozzáadjuk a tejszínt, megszórjuk bazsalikom levelekkel és pirítóst kínálunk mellé.

Paradicsomos csirkekrémleves Paradicsomos csirkekrémleves Paradicsomos csirkekrémleves
Könnyebb a leves, ha kihagyjuk belőle a cukrot és habtejszín helyett főzőtejszínnel készítjük.
Olaszosabb jellegű a leves, ha a 2. fázisnál egy evőkanál frissen aprított bazsalikomot főzünk bele. Pikánsabb az íze, ha mokkáskanálnyi curryvel vagy chilivel fűszerezzük.

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Paradicsomos csirkekrémleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1354 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
Paradicsomos csirkekrémleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
recepttár