Paradicsomos csirkekrémleves



Elkészítés:
1. Nagyobb lábosban felhevítjük a vajat és kis lángon 8 percig pirítjuk az apróra vagdalt húst meg a hagymát.
2. Hozzáadjuk a paradicsomot (1. kép), a sütőport és 3 dl tyúkhúslevest.
3. A levest felforraljuk és 20 percig kis lángon gyöngyözve forraljuk.
4. Kihűtjük és simára turmixoljuk (2. kép).
5. Felöntjük a maradék levessel (3. kép), sózzuk, borsozzuk, majd belekeverjük a cukrot. Átöntjük egy tálba, hozzáadjuk a tejszínt, megszórjuk bazsalikom levelekkel és pirítóst kínálunk mellé.
![]() |
![]() |
![]() |
Tyúkhúsalaplé

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.
2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.
3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.