Gyöngytyúkleves spagettivel



Elkészítés:
1. A tyúkhúslevest nagyobb lábosba öntjük. Hozzáadjuk a gyöngytyúkot és az apróra vágott csirkehúst.
2. Felforraljuk, hozzáadjuk a hagymát, a borsot, a szegfűszeget és a szerecsendió-virágot. Kis lángon 120 percen át főzzük, míg elforrja a harmadát.
3. A levest átszűrjük, leszedjük a zsírját és eltávolítunk belőle minden csontot.
4. Átöntjük egy tiszta lábosba, hozzákeverjük a tejszínt (1. kép) és lassan felforraljuk.
5. A vajat serpenyőben megforrósítjuk, meghintjük a liszttel és rózsaszín rántást készítünk belőle. A leveshez adjuk (2. kép). Kevergessük a levest, míg enyhén be nem sűrűsödik.
6. Tálalás előtt beletesszük az apróra tört, főtt spagettit (3. kép).
7. Előmelegített tányérokba merjük a levest. Frissen vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
![]() |
![]() |
![]() |
Tyúkhúsalaplé

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.
2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.
3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.