Csirkeleves Dickens módra

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csirkeleves Dickens módra
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
90 dkg kockára vágott csirkehús
6 dkg sárgaborsó
6 dl víz
6 dkg árpagyöngy
1 nagyobb darabolt sárgarépa
1 kisebb darabolt fehérrépa
1 nagyobb vékonyra szeletelt póréhagyma
1 fej finomra vágott vöröshagyma
ízlés szerint fehér bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A felkockázott húst meg az előzőleg pár órára beáztatott borsót egy lábosba tesszük, felöntjük a levessel meg a vízzel és lassan felforraljuk.

2. Forralás közben szűrőlapáttal leszedjük felszínéről a habot és a zsírt (1. kép).

3. A zsírtalanítás után beleszórjuk az árpagyöngyöt (2. kép), megsózzuk ízlésünk szerint, és 35 percig kis lángon gyöngyözve forraljuk.

4. Belekeverjük a többi hozzávalót (3. kép) és tovább főzzük 120 percen át.

5. Ismét letisztítjuk a leves felszínét, és 24 órán át pihentetjük. Újra felmelegítjük, ízesítjük és tálaljuk.

Csirkeleves Dickens módra Csirkeleves Dickens módra Csirkeleves Dickens módra
Árpagyöngy helyett használhatunk egész árpaszemet is, amelynek külső héját azonban el kell távolítanunk. Az árpagyöngy íze a dióéra emlékeztet.
Ez a leves nagyon ízletes akkor is, ha sovány marha- vagy bárányhúsból készítjük. A felhasznált húst metéljük vékony csíkokra.

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Csirkeleves Dickens módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1444 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
Csirkeleves Dickens módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
recept beküldése