Csirkeleves koriandergombóccal

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 65 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csirkeleves koriandergombóccal
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
90 dkg csíkokra vágott csirkehús
1 evőkanál kakukkfű
3 evőkanál napraforgóolaj
12 dkg vaj
1 és ¼ dl sherry
1 db apróra vágott fehérrépa
1 fej apróra vágott hagyma
1 szál apróra vágott szárzeller
1 nagyobb darabolt sárgarépa
6 dkg liszt
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A koriandergombóchoz:
ízlés szerint apróra vágott korianderzöld
1 evőkanál reszelt citromhéj
2 evőkanál vaj
6 dkg zsemlemorzsa
1 db tojás
kevés tej
A tálaláshoz:
igény szerint friss kenyér

Elkészítés:

1. A húst a lisztbe forgatjuk (1. kép) és megfűszerezzük.

2. Egy lábosban felhevítjük a vajat, és enyhén barnára pirítjuk a húst.

3. Ráöntjük az olajat. Hozzáadjuk a zöldségeket és megpirítjuk. Beletesszük a sherryt meg a többi hozzávalót, a leves kivételével.

4. 10 percig pároljuk, majd felöntjük a levessel. 180 percen át gyöngyözve forraljuk kis lángon, végül átszűrjük egy tiszta edénybe és hagyjuk kihűlni.

5. Egy jókora tálban összekeverjük a gombóc száraz hozzávalóit. Beleütjük a tojást (2. kép), alaposan összedolgozzuk, majd annyi tejet öntünk hozzá, hogy rugalmas tésztát kapjunk.

6. A tésztából apró gombócokat formálunk, amelyeket meghengergetünk lisztben.

7. A gombócokat lobogva forró sós vízbe dobjuk (3. kép) és 10 percig főzzük.

8. Ezután szűrőkanállal átszedjük a levesbe, és további 12 percig főzzük.

Csirkeleves koriandergombóccal Csirkeleves koriandergombóccal Csirkeleves koriandergombóccal
Vizes kézzel azonos méretű kis gombócokat készíthetünk.

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Csirkeleves koriandergombóccal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1428 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
Csirkeleves koriandergombóccal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
most van szezonja