Tárkonyos csirkekrémleves

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tárkonyos csirkekrémleves
Eszközök: kés, lábas, turmixgép, tűzhely
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál apróra vágott, friss tárkony
30 dkg főtt, apróhús csirkehús
6 dkg vaj
másfél dl tejszín
1 fej apróra vágott hagyma
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A tálaláshoz:
igény szerint kruton
igény szerint tárkonylevél

Elkészítés:

1. Lábosban megolvasztjuk a vajat és 3 percig pároljuk a hagymát (1. kép).

2. Hozzáadjuk az apróra vágott csirkehúst (2. kép) , majd felöntjük a leves felével.

3. Felforraljuk, kis lángon 20 percig főzzük. Kihűtjük, majd összeturmixoljuk.

4. Felöntjük a maradék levessel. Sóval, borssal ízesítjük.

5. Belekeverjük a tejszínt. Előmelegített tálba vagy tányérokba szedjük, tárkonnyal megszórjuk (3. kép).

6. Friss tárkonylevelekkel és olajban sült krutonnal tálaljuk.

Tárkonyos csirkekrémleves Tárkonyos csirkekrémleves Tárkonyos csirkekrémleves
Szárított tárkonyt is felhasználhatunk a friss helyett, a tejszín helyett használt tejföl pedig különleges ízt ad a levesnek.
Zúzzunk szét mozsárban egy-két fokhagymagerezdet és keverjük a kruton sütőolajába.

Kruton

Kruton
2-3 szelet szikkadt fehérkenyér
2 evőkanál olívaolaj

A kruton készítéséhez levágjuk a kenyérszeletek héját, majd a szeleteket 5 mm-es kockákra vágjuk. Egy vastag aljú serpenyőben, a felhevített olívaolajban, állandó kevergetés és rázogatás mellett, megpirítjuk a kockákat. Az egyenletesen megpirult kockákat papírtörlőre szedjük, és félretesszük.

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Tárkonyos csirkekrémleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 5616 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
Tárkonyos csirkekrémleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
tippek, fortélyok