Csirkeleves zöldborsóval

| Zöldborsós csirkehúsleves receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csirkeleves zöldborsóval
Eszközök: kés, lábas, reszelő, tűzhely
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
90 dkg kockára vágott csirkehús
50 dkg tisztított zöldborsó
3 szelet húsos, kockára vágott szalonna
1 nagyobb fej apróra vágott vöröshagyma
másfél dl tejszín
2 dkg vaj
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A tálaláshoz:
igény szerint kruton
ízlés szerint apróra vágott petrezselyem

Elkészítés:

1. A szalonnát, a hagymát és a húst némi vajjal egy nagyobb lábosba tesszük és kis lángon 8-10 percig pároljuk (1. kép).

2. Hozzáadjuk a borsót (2. kép), felöntjük a levessel. Felforraljuk, kissé megsózzuk-borsozzuk, majd lefedjük és lassú tűzön 120 percen át gyöngyözve forraljuk.

3. Belekeverjük a tejszínt (3. kép), megszórjuk a petrezselyemmel, és sajtos krutonnal tálaljuk.

Csirkeleves zöldborsóval Csirkeleves zöldborsóval Csirkeleves zöldborsóval
Szalonna helyett 10 dkg kockára vágott, főtt füstölt sonkát is használhatunk.
A kruton kerekre vágott pirított kenyérszelet, amelyet előzőleg reszelt sajttal is meghinthetünk.
Ha nem friss, hanem száraz sárgaborsót vagy felesborsót használunk, néhány órával a felhasználás előtt áztassuk be egy nagy tál hideg vízbe. Leszűrve, friss hideg vízben tesszük fel főni.

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Csirkeleves zöldborsóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2553 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
Csirkeleves zöldborsóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
szótár