Mulligatawny csirkeleves

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Mulligatawny csirkeleves
Adag: 7 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
87 és fél dkg kockára vágott csirkehús
1 ¾ evőkanál currypaszta
2 evőkanál édes curry
10 és fél dkg kockára vágott szalonna
1 ¾ gerezd zúzott fokhagyma
1 ¾ kisebb karikára vágott fehérrépa
3 és fél db darabolt sárgarépa
1 ¾ kisebb kockára vágott alma
2 ⅔ dl tejszín
1 ¾ evőkanál liszt
1 ¾ evőkanál sűrített paradicsom
10 és fél dkg vaj
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A díszítéshez:
1 kávéskanál apróra vágott korianderzöld
A tálaláshoz:
igény szerint főtt rizs

Elkészítés:

1. Egy nagy lábosban felhevítjük a vajat és 5 percig pirítjuk a szalonnát, a hagymát, a fokhagymát meg a csirkehúst.

2. Hozzáadjuk a sárgarépát, a fehérrépát (1. kép) meg az almát, és tovább pirítjuk még 2 percig.

3. Belekeverjük a curryt, a currykrémet meg a sűrített paradicsomot, és megszórjuk a liszttel (2. kép).

4. Felöntjük a levessel (3. kép), felforraljuk, lefedjük és kis lángon gyöngyözve forraljuk 60 percen át.

5. A levest simára turmixoljuk. Ismét felmelegítjük, sóval-borssal ízesítjük és apránként hozzákeverjük a tejszínt. Megszórjuk apróra vágott korianderlevéllel és kis tálkákban főtt vagy sült rizzsel szolgáljuk fel.

Mulligatawny csirkeleves Mulligatawny csirkeleves Mulligatawny csirkeleves
A mulligatawny leves neve tamil eredetű, de a világ az indiai és az angol konyha révén ismeri. A mulligatawny jelentése borsos víz, sárga leves. Többnyire csirkéből készítik, de van vegetáriánus változata is.
Sárgarépát ne tartsunk alma vagy körte mellett, mert keserűvé teszi az ízüket.
Ez a leves egy hónapig tartható el a mélyhűtőben, mert a fűszerek csak ennyi ideig őrzik meg ízüket.

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Mulligatawny csirkeleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1656 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
Mulligatawny csirkeleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
most van szezonja