Csirkeleves orsótésztával

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csirkeleves orsótésztával
Eszközök: kés, lábas, reszelő, tűzhely
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 dkg orsótészta
1 fej kockára vágott vöröshagyma
25 dkg karikára vágott sárgarépa
25 dkg rózsáira bontott karfiol
8 és fél dl tyúkhúsleves
2 evőkanál szárított zöldfűszer
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A tálaláshoz:
igény szerint friss kenyér
ízlés szerint reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

1. A csirkehúst éles késsel apróra vagdaljuk (1. kép).

2. Nagyobb lábosban felhevítjük az olajat, beletesszük a csirkehúst meg a zöldséget és enyhén barnára pirítjuk (2. kép).

3. Hozzáadjuk a levest és a szárított zöldfűszereket. Felforraljuk, beledobjuk az orsótésztát (3. kép), azzal is felforraljuk, majd kis lángon, fedő alatt 10 percig gyöngyözve forraljuk. Keverjük meg időnként, hogy a tészta ne ragadjon össze.

4. Sóval, borssal ízesítjük. Meghintjük a reszelt sajttal és friss kenyeret kínálunk hozzá.

Csirkeleves orsótésztával Csirkeleves orsótésztával Csirkeleves orsótésztával
Ehhez a leveshez bármilyen apró tésztát (kagylót, eperlevelet, kiskockát, szarvacskát stb.), sőt, apróra tört spagettit is használhatunk. A gyerekek főként a betűtésztát kedvelik.
A karfiolt brokkolival is felcserélhetjük. A száraz zöldfűszerek helyett adhatunk felaprított friss fűszernövényeket.

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Csirkeleves orsótésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1078 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
Csirkeleves orsótésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
bevásárlólista