Csirkeleves orsótésztával



Elkészítés:
1. A csirkehúst éles késsel apróra vagdaljuk (1. kép).
2. Nagyobb lábosban felhevítjük az olajat, beletesszük a csirkehúst meg a zöldséget és enyhén barnára pirítjuk (2. kép).
3. Hozzáadjuk a levest és a szárított zöldfűszereket. Felforraljuk, beledobjuk az orsótésztát (3. kép), azzal is felforraljuk, majd kis lángon, fedő alatt 10 percig gyöngyözve forraljuk. Keverjük meg időnként, hogy a tészta ne ragadjon össze.
4. Sóval, borssal ízesítjük. Meghintjük a reszelt sajttal és friss kenyeret kínálunk hozzá.
![]() |
![]() |
![]() |
Tyúkhúsalaplé

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.
2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.
3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.