Thaiföldi csirkeleves



Elkészítés:
1. A tojásos tésztát lapos tálba tesszük és a csomagoláson olvasható utasítás szerint forró vízzel leöntjük (1. kép).
2. Wokban vagy nagyobb lábosban felhevítjük az olajat. Beletesszük a felkockázott húst és kevergetve pirítjuk 5 percig (2. kép), amíg minden darab enyhén megbarnul. Hozzáadjuk az újhagyma fehér részét, a fokhagymát meg a 2 cm vékonyan szeletelt gyömbért, és 2 percig kevergetve sütjük tovább. Felöntjük a levessel és a kókusztejjel, beledolgozzuk a piros currykrémet, a mogyoróvajat, a sót és a borsot. Gyorsan felforraljuk, megkeverjük, majd kis lángon 8 percig gyöngyözve forraljuk. Beleszórjuk a zöldborsót, a paprikát, az újhagyma zöldjét, és még 2 percig főzzük.
3. A levesbe tesszük a leszűrt tésztát (3. kép) és egy pillanatra felforraljuk. Előmelegített tálkákba szedjük át és kanalat-villát adunk hozzá.
![]() |
![]() |
![]() |
Tyúkhúsalaplé

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.
2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.
3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.