Thaiföldi csirkeleves

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Thaiföldi csirkeleves
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 evőkanál currypaszta
1 db kis méretű, apróra vágott piros chilipaprika
4 db lebőrözött, kicsontozott csirkecomb
2 dl kókusztej
2 evőkanál világos szójaszósz
1 darabka friss, vékonyra szeletelt gyömbér
8 és fél dl tyúkhúsleves
1 csomó karikára vágott újhagyma
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
3 evőkanál mogyoróvaj
2 evőkanál olaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tojásos tésztát lapos tálba tesszük és a csomagoláson olvasható utasítás szerint forró vízzel leöntjük (1. kép).

2. Wokban vagy nagyobb lábosban felhevítjük az olajat. Beletesszük a felkockázott húst és kevergetve pirítjuk 5 percig (2. kép), amíg minden darab enyhén megbarnul. Hozzáadjuk az újhagyma fehér részét, a fokhagymát meg a 2 cm vékonyan szeletelt gyömbért, és 2 percig kevergetve sütjük tovább. Felöntjük a levessel és a kókusztejjel, beledolgozzuk a piros currykrémet, a mogyoróvajat, a sót és a borsot. Gyorsan felforraljuk, megkeverjük, majd kis lángon 8 percig gyöngyözve forraljuk. Beleszórjuk a zöldborsót, a paprikát, az újhagyma zöldjét, és még 2 percig főzzük.

3. A levesbe tesszük a leszűrt tésztát (3. kép) és egy pillanatra felforraljuk. Előmelegített tálkákba szedjük át és kanalat-villát adunk hozzá.

Thaiföldi csirkeleves Thaiföldi csirkeleves Thaiföldi csirkeleves
Kevésbé csípős a leves, ha a piros currykrém helyett zölddel fűszerezzük.

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Thaiföldi csirkeleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2003 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
Thaiföldi csirkeleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
szótár