Zöldbabsaláta feta sajttal

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zöldbabsaláta feta sajttal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
35 dkg zöldbab
8 dkg morzsolt feta sajt
3 evőkanál friss, apróra vágott korianderzöld
1 fej apróra vágott lilahagyma
2 db vékonyra szeletelt retek
1 teáskanál friss, apróra vágott oregánó
vagy
1 teáskanál szárított oregánó
2 evőkanál gyümölcsecet
vagy
2 evőkanál vörösborecet
ízlés szerint bors
Díszítéshez:
kevés friss oregánó
Tálaláshoz:
ízlés szerint érett, cikkekre vágott paradicsom
vagy
ízlés szerint érett, cikkekre vágott koktélparadicsom

Elkészítés:

1. A párolóedény aljába 5 cm magasan vizet öntünk. Felforraljuk, és az egészben hagyott zöldbabot a párolóbetétbe helyezve, fedő alatt, kb. 5 percig pároljuk, míg a bab épp csak megpuhul (roppanós marad).

2. Nagy tálba öntjük. Hozzáadjuk a lilahagymát, a korianderzöldet, a retket és az elmorzsolt fetát.

3. Meghintjük oregánóval, majd borssal ízesítjük. Az ecetet az olajjal külön tálkában alaposan elkeverjük. A salátára locsoljuk, és finoman összeforgatva alaposan elvegyítjük a zöldségekkel.

4. Áttesszük a tálalótálba, cikkekre vágott paradicsommal díszítjük, és azonnal tálaljuk, vagy tálalásig lefedve behűtjük.

Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Zöldbabsaláta feta sajttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1459 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mexikói konyha Mexikói konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A vibrálóan eleven és izgalmas mexikói konyhát különféle kultúrák sok évszázados konyhaművészeti hagyományainak bonyolult rétegződése alakította igazi „fúziós” konyhává. Az azték, tolték, zapoték és maja törzsek... bővebben...
Zöldbabsaláta feta sajttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mexikói konyha Mexikói konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A vibrálóan eleven és izgalmas mexikói konyhát különféle kultúrák sok évszázados konyhaművészeti hagyományainak bonyolult rétegződése alakította igazi „fúziós” konyhává. Az azték, tolték, zapoték és maja törzsek... bővebben...
most van szezonja