Mexikói burgonyasaláta

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Mexikói burgonyasaláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db érett avokádó
125 dkg kemény, hámozott burgonya
2 evőkanál friss, apróra vágott korianderzöld
1 db karikára vágott, apróra vágott zöld chilipaprika
1 db kimagozott, karikára vágott sárga húsú kaliforniai paprika
2 nagyobb karikára vágott paradicsom
1 fej apróra vágott vöröshagyma
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 teáskanál citromlé
1 teáskanál olívaolaj
ízlés szerint
ízlés szerint bors
Díszítéshez:
ízlés szerint cikkekre vágott citrom

Elkészítés:

1. A karikákra vágott nem szétfövő burgonyát forrásban lévő vízben, 10-15 perc alatt puhára főzzük. Leöntjük róla a vizet, és hűlni hagyjuk.

2. Ezalatt az avokádó húsát villával összetörjük. (A hámozatlan avokádófelekből kanállal is kivájhatjuk a húst.) Tálba tesszük.

3. Az avokádóhoz adjuk az olívaolajat, a citromlét, a fokhagymát és vöröshagymát, majd alaposan kikeverjük. A tálat frissen tartó fóliával befedjük, hogy ne színeződjön el a keverék, és félretesszük.

4. A paradicsomot a chilipaprikával és a sárga kaliforniai paprikával összekeverjük, és a lecsepegtetett burgonyakarikákkal tálalótálba tesszük.

5. Az avokádós keveréket a tetejére halmozzuk, és meghintjük az aprított korianderzölddel. Sózzuk, borsozzuk, és citromcikkekkel díszítve azonnal tálaljuk

Mexikói burgonyasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1428 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mexikói konyha Mexikói konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A vibrálóan eleven és izgalmas mexikói konyhát különféle kultúrák sok évszázados konyhaművészeti hagyományainak bonyolult rétegződése alakította igazi „fúziós” konyhává. Az azték, tolték, zapoték és maja törzsek... bővebben...
Mexikói burgonyasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mexikói konyha Mexikói konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A vibrálóan eleven és izgalmas mexikói konyhát különféle kultúrák sok évszázados konyhaművészeti hagyományainak bonyolult rétegződése alakította igazi „fúziós” konyhává. Az azték, tolték, zapoték és maja törzsek... bővebben...
szólj hozzá, értékelj