Saláta papajával, avokádóval és paprikával

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Saláta papajával, avokádóval és paprikával
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg darabolt salátalevél
1 kisebb papaja
2 db karikára vágott újhagyma
3 evőkanál friss, apróra vágott korianderzöld
1 evőkanál zöldcitromlé
1 db avokádó
3 evőkanál pirított tökmag
Öntethez:
1 gerezd apróra vágott fokhagyma
1 nagy csipet őrölt pirospaprika
1 db zöldcitrom leve
1 nagy csipet őrölt római kömény
1 nagy csipet kristálycukor
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
pár csepp fehérborecet
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A vegyes salátaleveleket egy nagy tálban összeforgatjuk az újhagymával és a korianderzölddel, majd áttesszük a tálalótálba.

2. A papaját kettévágjuk, és kiskanállal kikaparjuk a magjait. Negyedekbe vágjuk, meghámozzuk és felszeleteljük. Elrendezzük a saláta tetején.

A kaliforniai paprikákat félbevágjuk, kimagozzuk, és vékony csíkokra vágjuk. Ezt is a salátához adjuk.

3. Az avokádók húsát meghámozzuk, felkockázzuk, és nyomban zöldcitromlébe forgatjuk, nehogy megbarnuljon. Hozzáadjuk a salátához.

4. Az öntethez a zöldcitromlét külön tálkában felverjük a paprikával, római köménnyel, cukorral, fokhagymával és olívaolajjal. Megsózzuk.

5. Az öntetet a salátára locsoljuk, óvatosan összerázzuk, és ha kicsit pikánsabb ízre vágyunk, kevés ecettel meglocsoljuk. Ízlés szerint pirított tökmaggal meghintve tálaljuk.

Saláta papajával, avokádóval és paprikával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1191 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mexikói konyha Mexikói konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A vibrálóan eleven és izgalmas mexikói konyhát különféle kultúrák sok évszázados konyhaművészeti hagyományainak bonyolult rétegződése alakította igazi „fúziós” konyhává. Az azték, tolték, zapoték és maja törzsek... bővebben...
Saláta papajával, avokádóval és paprikával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mexikói konyha Mexikói konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A vibrálóan eleven és izgalmas mexikói konyhát különféle kultúrák sok évszázados konyhaművészeti hagyományainak bonyolult rétegződése alakította igazi „fúziós” konyhává. Az azték, tolték, zapoték és maja törzsek... bővebben...
recept beküldése