Cukkini chilipaprikás öntettel

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Cukkini chilipaprikás öntettel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db karikára vágott cukkini
1 nagy édes, friss zöld chilipaprika
4 db érett, kockára vágott paradicsom
¼ teáskanál őrölt római kömény
2 evőkanál friss, apróra vágott korianderzöld
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 evőkanál fehérborecet
1 csipet kristálycukor
2 gerezd finomra vágott fokhagyma
ízlés szerint bors
ízlés szerint
Tálaláshoz:
kevés tortillachips

Elkészítés:

1. Vastag aljú serpenyőben vagy felforrósított grillsütőben - olaj hozzáadása nélkül - szinte szenesre pirítjuk a chilipaprikát (vagy a chilit és a kaliforniai paprikát, ha vegyesen használjuk ). Nejlonzacskóba tesszük, lezárjuk, és 20 percig állni hagyjuk.

2. A megpuhult paprikát meghámozzuk, eltávolítjuk a magokat, és csíkokra vágjuk a húsát. Félretesszük.

3. Párolóedény aljára 5 cm magasan vizet öntünk. A cukkinit a párolóbetétbe helyezve, fedő alatt, kb. 5 perc alatt puhára pároljuk.

4. Közben a fokhagymát a cukorral, római köménnyel, borecettel, olívaolajjal és a felaprított korianderzölddel alaposan összedolgozzuk. Belekeverjük a paprikacsíkokat, majd sóval, borssal ízesítjük.

5. A cukkinikarikákat a feldarabolt paradicsommal salátástálba tesszük, vagy tálra rendezzük, és rákanalazzuk a chilis öntetet. Finoman összerázzuk, és ízlés szerint tortillachips kíséretében tálaljuk.

A zöld édes chilipaprikát helyettesíthetjük 1 db zöld kaliforniai paprika és 0,5-1 friss zöld chilipaprika keverékével.
Cukkini chilipaprikás öntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1178 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mexikói konyha Mexikói konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A vibrálóan eleven és izgalmas mexikói konyhát különféle kultúrák sok évszázados konyhaművészeti hagyományainak bonyolult rétegződése alakította igazi „fúziós” konyhává. Az azték, tolték, zapoték és maja törzsek... bővebben...
Cukkini chilipaprikás öntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mexikói konyha Mexikói konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A vibrálóan eleven és izgalmas mexikói konyhát különféle kultúrák sok évszázados konyhaművészeti hagyományainak bonyolult rétegződése alakította igazi „fúziós” konyhává. Az azték, tolték, zapoték és maja törzsek... bővebben...
pinterest