Articsókás-paradicsomos húsgombócok

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Articsókás-paradicsomos húsgombócok
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg negyedekre vágott konzerv articsókaszív
40 dkg összevágott paradicsom
1 maréknyi kimagozott fekete olívabogyó
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál friss, összevágott bazsalikom
1 db simára kevert tojás
10 dkg friss, morzsolt kenyérbél
2 evőkanál olaj
1 kis doboz paradicsompüré
½ dl vörösbor
½ kiskanál szárított oregánó
½ dl víz
1 evőkanál ételízesítő
40 dkg konzerv csicseriborsó

Elkészítés:

1. A sütőt közepes hőfokúra (180 °C-ra) bemelegítjük. A darált húst a fokhagymával, a tojással és a morzsával összedolgozzuk, s evőkanálnyi kis gombócokká formázzuk.

2. Az olaj felét teflonserpenyőben megforrósítjuk, és a húsgombócok felét 4 perc alatt körös-körül megsütjük benne; papírtörülközőn leitatjuk. Ezt a maradék olajon a hús másik felével megismételjük. A húsgombócokat tűzálló tálra terítjük.

3. Az összetört paradicsomot a paradicsompürével, a borral, az oreganóval és a vízzel felengedjük, az ételízesítővel fűszerezzük, és a húsgombócokra öntjük.

4. A tálat lefedve, a sütőben 40 percig pároljuk. Ekkor a leszűrt csicseriborsót, az articsókaszívet és az olívabogyót is hozzáadjuk, és a húsra öntve, most már fedő nélkül, még 5 percre a sütőbe visszatesszük. Sült padlizsánszeletekkel körítve tálaljuk.

Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Articsókás-paradicsomos húsgombócok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1754 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Népszerű raguk és egytálételek Népszerű raguk és egytálételek
(Kulturtrade Kiadó)

A világ sokszínű konyhaművészetében fontos szerepet játszanak a tápláló és ízletes, de egyszerű lépésekben elkészíthető raguk. A pirított húsokat, zöldséges, fűszeres vagy boros lében puhára főzve számtalan rendkívül... bővebben...
Articsókás-paradicsomos húsgombócok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Népszerű raguk és egytálételek Népszerű raguk és egytálételek
(Kulturtrade Kiadó)

A világ sokszínű konyhaművészetében fontos szerepet játszanak a tápláló és ízletes, de egyszerű lépésekben elkészíthető raguk. A pirított húsokat, zöldséges, fűszeres vagy boros lében puhára főzve számtalan rendkívül... bővebben...
vegetáriánus ételek