Articsókás-paradicsomos húsgombócok



Elkészítés:
1. A sütőt közepes hőfokúra (180 °C-ra) bemelegítjük. A darált húst a fokhagymával, a tojással és a morzsával összedolgozzuk, s evőkanálnyi kis gombócokká formázzuk.
2. Az olaj felét teflonserpenyőben megforrósítjuk, és a húsgombócok felét 4 perc alatt körös-körül megsütjük benne; papírtörülközőn leitatjuk. Ezt a maradék olajon a hús másik felével megismételjük. A húsgombócokat tűzálló tálra terítjük.
3. Az összetört paradicsomot a paradicsompürével, a borral, az oreganóval és a vízzel felengedjük, az ételízesítővel fűszerezzük, és a húsgombócokra öntjük.
4. A tálat lefedve, a sütőben 40 percig pároljuk. Ekkor a leszűrt csicseriborsót, az articsókaszívet és az olívabogyót is hozzáadjuk, és a húsra öntve, most már fedő nélkül, még 5 percre a sütőbe visszatesszük. Sült padlizsánszeletekkel körítve tálaljuk.