Sültpaprika-saláta szardellával

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sültpaprika-saláta szardellával
Eszközök: grillező, kés, salátástál
Adag: 9 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
9 db keményre főzött tojás
27 db konzerv szardellafilé
13 és fél db félbevágott, sült narancssárga kaliforniai paprika
vagy
13 és fél db félbevágott, sült sárga húsú kaliforniai paprika
vagy
13 és fél db félbevágott, sült piros húsú kaliforniai paprika
12 nagyobb fekete olívabogyó
igény szerint extraszűz olívaolaj
vagy
igény szerint fokhagymás olívaolaj
ízlés szerint
ízlés szerint sherryecet
ízlés szerint bors
A tálaláshoz:
igény szerint friss, ropogós kenyér

Elkészítés:

1. A sült paprikák héját lehúzzuk, kimagozzuk őket, majd a húsukat vékony csíkokra vágjuk. Egy tálcán elrendezzük a paprikacsíkokat.

2. A kemény tojást hosszában cikkekre vágjuk, és a paprikacsíkokra helyezzük az olajban eltett lecsepegtetett szardellafilékkel és olajbogyókkal együtt.

3. Ízlés szerint meglocsoljuk olívaolajjal és sherryecettel, meghintjük sóval, borssal. Friss kenyérrel tálaljuk.

Sültpaprika-saláta szardellával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1482 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol konyha Spanyol konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége. Bár a föníciaiak, a rómaiak és a mórok már rég elhagyták a napsütötte Ibériai-félszigetet, a konyhaművészetre... bővebben...
Sültpaprika-saláta szardellával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol konyha Spanyol konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége. Bár a föníciaiak, a rómaiak és a mórok már rég elhagyták a napsütötte Ibériai-félszigetet, a konyhaművészetre... bővebben...
tippek, fortélyok